Pobjeda kraj partitokratije

Miličković ozvaničio kandidaturu za predsjednika

Privrednik, Vasilije Miličković, koji je danas ozvaničio kandidaturu za predsjednika Crne Gore, poručio je da bi njegova pobjeda značila kraj partitokratije, i ocijenio da će svi opozicioni, kao i veliki broj birača Demokratske partije socijalista (DPS), glasati za njega.
Objavljeno: 06. 12. 2017 - 15:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Miličković je na konferenciji za novinare, koju je organizovala Grupa građana "Građanska akcija", povodom zvanične promocije njegove predsjedničke kandidature, ocijenio da Crna Gora zahtijeva radikalne društvene promjene, „jer smo po svim parametrima dotakli dno“.

Kako je naveo, politička scena više liči na „ustajalu baru koja svaki danom sve više zaudara i prijeti da ugrozi biološki opstanak našeg naroda, a što je rezultat partitokratske vladavine u Crnoj Gori“.

„Političke partije, kao ubjedljivo najgori segment našega društva, a posebno njihovi lideri, toliko su se osilili i zaboravili na ličnu odgovornost, da njihovo ponašanje svakim danom vrijeđa zdrav razum“, smatra Miličković.

On je rekao da mu to što je godinama ulagao trud da spasi 11 miliona EUR javnog interesa, daje za pravo da traži povjerenje svih građana u predsjedničkoj kampanji.

„I ovaj put ću raditi isključivo u javnom i državnom interesu, i neću ih razočarati. Bez njihove podrške nema slobode u Crnoj Gori“, poručio je Miličković.

Upitan da li očekuje da će prikupiti 7,7 hiljada potpisa kako bi njegovu kandidaturu ozvaničila Državna izborna komisija, Miličković je kazao da ne bi ulazio u kampanju ako ne bi vjerovao u to.

„Kandidat DPS-a će to da završi za minut, izvadiće iz kompjutera, a ja ću morati ogromni trud da uložim, i da idem od kuće do kuće. Eto, u startu se vidi koliko smo ravnopravni“, rekao je Miličković.

On je kazao da će kampanju finansirati „dominantno iz svoga džepa, za razliku od njih, koji će sve to finansirati iz džepa građana Crne Gore.

Na pitanje da li će njegovom kandidaturom doći do prelivanja glasova unutar opozicije, Miličković je rekao da je siguran da će, čim bliže čuju njegov program, svi opozicioni birači podržati njegovu kandidaturu i glasati za njega.

„Računam i na ogroman broj DPS-ovih glasača, posebno visokopozicioniranih, ministara, poslanika DPS-a, i mnogih direktora DPS-a, jer oni žive u neviđenom strahu od Mila Đukanovića. Oni će biti srećni da Vasilije pobijedi, jer će i oni da osjete slobodu“, naveo je Miličković.

On je kazao da bi njegova pobjeda na predsjedničkim izborima značila „kraj partitokratiji, prevarama, kraj svakoj moći pojedinca iznad zakona“.

„Zakon će biti iznad svih građana Crne Gore. Vladavina prava je moj krajnji cilj, kao i zaštita najugroženije populacije“, poručio je Miličković.

Komentari: 11

Mjesna zajednica

06. 12. 2017 - 15:41

Da li se ovahj kandiduje za predsjenika neke Mjesne zajednice?? Ni za to nema šansi.
Napravi spot

06. 12. 2017 - 15:51

Ubaci ono tvoje hapšenje. Sret/ćno
Kandidat

06. 12. 2017 - 15:51

Koliko je dobio ovaj "kandidat", da bi prijavio kandidaturu. Ako bude bojkota, za svaki slučaj Miličković.
neso

06. 12. 2017 - 15:59

VRLO NEUKUSNO PREDSTAVLJANJE GOSPODINA MILIČKOVIĆA ZA PREDSJEDNIIČKOG KANDISDATA. VEOMA KOREKTNU BIOOGRAFIJU O MILIČKOVIĆU JE DAO PREDSJEDNIK PARTIJE PIR KOJA JE KANDIDOVALA MILIČKOVIĆA,, A TO JE GOSPODIN MOMO JOKSIMOVIĆ., TREBALI STE PRENIJETI JEGOVU BESJEDU. TAKODJE I POZDTRAVNU RIJEČ DR.VOJIČIĆA IZ GRADJANSKE AKCIJE IZ BUDVE, PA TEK ONDA KANDIDATA MILIČKOVIĆA. NO SVE U SVEMU DOBRO JE, MILIČKOVIĆ JE JAK KANDIDAT.
neso

06. 12. 2017 - 16:01

MILIČKOVIĆ JE NSJOZBILJNIJI KANDIDAT. USPJEŠNI PRIVREDNIK, BORAC ZA OPOZICIONO JEDINSTVO, SPASIO MILIONE EURA DRŽAVI,A KO JE TO JOŠ URADIO UZ NJEGA BEZ PARTIJA PENZIONERA PIR. MJIMA TREBA NAGRADA,JER SU TALIJANI VRATILIU MILIONE PO NJIHOVIM PRIJAVAMA I TUŽBAMA.
PONOVO U OSNOVNU

06. 12. 2017 - 18:20

NAUCI DA PISES.
neso

06. 12. 2017 - 16:10

KDA MILAČIĆ BUDE SAZNAO DA JE MILIČKOVIĆ PRIHVATIO KANDIDATURU, MARKO ĆE SVOJU POVUĆI DA MU NEBI MILIČKOVIĆ OJAŠNJAVAO ŠTA ZNAČI FAKTURA. BITI PREDSJEDNIK ZNAČI IMATI VELIKO ILILI PRIVREDNO, RUKOVODEĆE ILI POLITIČKO ISKUSTVO. TO JEDINO OD OPOZICIJE IMA MILIČKOVIĆ, A SPASIO JE SPCG NA STOTINE MILIONA EURA.
Tara

06. 12. 2017 - 16:24

On zastupa antidrzavnike i cetnike u CG i van njihovih granica! Da ima karaktera,ne bi to uradio!
Ovaj Miličkovic

06. 12. 2017 - 17:42

Sve kuka a nezna sto ima, malo mu je, sad hoće jos......nevjerovatno kakvi su gramzivi ljudi. Pokušava sebe da nametne opoziciji, međutim de je tu Bečić, koji sanja da bude kandidat za predsjednika, a što je sa iskompleksiranim Krivokapicm, tu je rezerva Lekic, Danilovic......koga ce izabrati DF ovako tesko ranjeni, bice tu kandidata Oho ho.....
Ovaj Miličkovic

06. 12. 2017 - 17:45

Protiv Milačica, bas me interesuje koji ce imati hiljadu glasova, ko ce od njih dvojice biti jači, to ce im biti kvota ni makac vise....po prirodi su svađalački orijentirani sve im u životu smeta, bas mi ih je žao, nekako otužni...
Cilj ovoga nije pobjeda nego..

06. 12. 2017 - 23:04

Mislim da ovim opozicija hoce da razvuce glasove prodrzavnog kandidata
Novi komentar