DPS

URA se novom serijom laži pravda zbog poraza

Demokratska partija socijalista Crne Gore uputila je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini. 
Objavljeno: 06. 12. 2017 - 16:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Dritan Abazović, čija partija i 10 dana nakon lokalnih izbora luta od „veličanstvenog uspjeha“ do „nepriznavanja rezultata“, i dalje traži alibi za još jedne izgubljene izbore u nizu. Po ustaljenoj matrici, novom serijom laži pokušava se naći opravdanje za sve marifetluke kojima su se bavili što tokom kampanje, što na sam dan izbora.

Jedini kriminalci koji su u nedjelju pokušali da okupiraju gradove u kojima su održavani izbori, bili su oni koje su sa sobom iz Podgorice i Budve dovele Demokrate i URA. Očigledno poučeni od strane predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića i predsjednika GP URA Dritana Abazovića, koji se vide na brojnim snimcima na Cetinju u pratnji upravo tih ljudi, okupljali su se u grupama, provocirali građane i naše aktiviste, snimali ih telefonima, izazivali sukobe, a kako je obavezno u grupici kriminalaca bio i po jedan kandidat za odbornika ili poslanik ove dvije partije, to su medijski pokušavali da predstave kao napad na njih. Bukvalno su upadali građanima u dvorišta kuća i zgrada i nijesu im dozvoljavali da izađu na glasanje, što je na kraju rezultiralo značajno manjom izlaznošću između 18 i 20 sati. I pored svega toga, nijesu se ni primakli dobrom rezultatu. 

Zastrašivanja, prijetnje upućene prije svega građanima, a potom i našim aktivistima i funkcionerima, koji su čak prebijani i bejzbol palicama, očigledno postaju praksa ovih političkih subjekata. Uzalud sva dreka i vika nakon poraza koji su pretrpjeli, uzalaud i besprizorni pritisci koji se nastavljaju preko njima bliskih medija. Podnijete su desetine krivičnih prijava protiv ljudi koji su u ime Demokrata i URE pokušali da zlostavljaju građane 26. oktobra, a preduzećemo i niz drugih aktivnosti kako bi što prije došlo do rasvjetljvanja svih ovih događaja i kako bi bila zasutavljena praksa nasilničkog ponašanja tokom kampanje i na sam dan bilo kojih izbora.

Sve podmetačine kojima su se služile ove „partije na kvadrat“, razotkrivene su veoma brzo i građani su im pokazali što misle o njima. Naredna godina će im pokazati da DPS još spremnije dočekuje nove izborne izazove, a sigurni smo da su državne institucije spremne da obezbijede sigurnost svim građanima Crne Gore, što su do sad bezbroj puta dokazale“, navodi se u saopštenju Demokratska partija socijalista Crne Gore.

 

Komentari: 7

Brufen

06. 12. 2017 - 16:55

Ajte molim vas Dritan sa kriminalcima ne Cetinje jos snima i bije gradjane je li to moguce?
Vickasta saopštenja

06. 12. 2017 - 17:32

Ah, ah, ah... reče Bah i pade u sevdah!
Joko

06. 12. 2017 - 17:49

Planirali su da na Cetinju primijene beranski scenario,gdje su lokalne siledžije ulazili ljudima u kuće i maltretirali ih.Bilo pa prošlo.To se više nikada neće ponoviti. Drugim riječima niko više nije naivan. Kako su došli tako će i otići i u Beranama i na drugim mjestima.Takav nepotrebljivi politički konglomerat ne treba graanima.
Dana

06. 12. 2017 - 19:52

Oni su se samo suturali na izborima.
Koyot

06. 12. 2017 - 19:54

Nista novo. Lazima su pokusali i da prikupe koji politicki poen, pa kad nije proslo kod naroda i kad su izgubili sad lazu da bi se odbranili i pripremili alibi za naredne poraze.
Zlatica

06. 12. 2017 - 19:54

Ja ne znam sta je problem sa nevladinom organizacijom URA i njenim portparolom Dritanom? Poceo je kao Becic da ide po ambasadama i place..
Niksa

06. 12. 2017 - 19:57

URA se sluzi malverzacijama, prevarama, taktikama i jeftinim podvalama... sta su samo radili po Cetinju kad se sjetim, dovoljan je dokaz kakva je to grupacija u pitanju.
Novi komentar