Zorica Kovačević

Ne vidim sebe kao predsjednicu Crne Gore, Đukanović najviše dao državi

Ne vidim sebe kao kandidatkinju za predsjednicu Crne Gore, kazala je direktorica Kliničkog Centra Zorica Kovačević u emisiji “Argument sa Ivanom Šebek“ na PinkM televiziji. Kaže, sa druge strane, da je sigurna da će DPS donijeti najbolju po građane, odluku o kandidatu.

Objavljeno: 06. 12. 2017 - 21:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

– Ne vidim sebe za predsjednicu Crne Gore, iako mislim da je Crna Gora građansko društvo, zrelo društvo da može da ima za predsjednika ženu. Što se tiče kandidature mog predsjednika Đukanovića, ja sam sigurna da će gospodin Đukanović donijeti pravu odluku što se tiče njegovog kandidovanja za predsjednika države Crne Gore. Uvijek je znao da donese odluku i kada su bila u pitanju teška vremena za Crnu Goru. To je čovjek koji je mnogo doprinio razvoju Crne Gore, koji je, kako on kaže, najbolje godine svog života dao Državi i dozvolićete mi da naši organi partije narednih dana, do kraja mjeseca, odluče. Ono što želim da kažem je da u razgovoru koji ja imam svakodnevno, kao žena iz naroda, mnogo kontaktiram sa građanima, sa pacijentima, i mišljenje velikog broja građana, bez obzira da li su članovi DPS-a, mi daje za pravo, da kažem da bi oni voljeli da vide predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, kao kandidata za predsjednika Crne Gore – istakla je Kovačević.

Kao funkcionerka najjače stranke u Crnoj Gori, Kovačević se osvrnula i na protekle lokalne izbore, 26. novembra. Kaže da su oni potvrda uspješnog rada DPS-a te da su građani to prepoznali.

Na pitanje može li se „ležati na lovorikama proteklog uspjeha osvajanja vlasti u Mojkovcu, Tuzima, Petnjici i na Cetinju”, Kovačević kaže da DPS radi punom parom na pripremi i preostalih lokalnih izbora, u februaru i maju.

– Jesu izbori 26.novembra bili dobar test, jeste jedan podstrek i podrška za dalji rad i dalje izbore članstvo DPS-a. Vidite da nam građani vjeruju i da pored svih stvari koje su se dešavale u ovoj godini, mi i dalje imamo rast povjerenja koji nas obavezuje. Ne mislim da bi naša partija trebalo da se bavi opozicijom. Jeste podstrek i jeste jedna poruka da treba da se bavimo ozbiljnim radom u svim lokalnim samoupravama, čekaju nas predsjednički izbori – istakla je gošća emisije “ Argument sa Ivanom Šebek“.

Otkad je na čelu Kliničkog centra nije, kaže Kovačević, zabilježen nijedan primjer da je neki ljekar ustanove na čijem je čelu, tražio novac za svoju uslugu. Kovačević poziva građane da prijave takve slučajeve korupcije ako ih bude.

– I obećavam im da ću ja to procesuirati prema nadležnim državnim organima, jer to urušava ugled i zdravstvenog sistema i Kliničkog centra. I taman posla da dozvolim nekome – istakla je direktorica najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

U renoviranje i nabavku opreme dosta je uloženo u posljednih godinu, otkada je na čelu KCCG, potcrtava Kovačević.

Dodaje, međutim, da u pojedinim medijima za takve vijesti nema prostora, već se skandaloznim napisima i izvještajima pokušavaju uniziti rezultati menadžmenta, ljekara i osoblja Kliničkog centra.

dsc-5035

Posebno se osvrnula na slučaj slika iz Dječje bolnice kada su samo u roku od nekoliko sati društvene mreže preplavile fotografije novinarke Javnog servisa pohabanih kreveta, neuslovnih toaleta… A to je, potcrtala je Kovačević plasirano tendenciozno i na Javnom servisu. Nekorektan odnos određenih medija tako, ističe Kovačević, onemogućava građane da vide sve sto je dobro po njih i da im se pruži adekvatna njega.

Dječija bolnica je u zgradi staroj 60 godina, ali je donacijama u proteklih godinu otkada je Kovačević na čelu Kliničkog centra, dovedena u bolje stanje.

– Ja sam bila zaprepašćena kakav je bio Institut za bolesti djece, koliko opreme je falilo. Ali sam ponosna, zajedno sa menadžmentom Kliničkog centra i ljudima dobre volje da smo za nepunu godinu uradili puno toga u Dječjoj bolnici. Zahvaljujuću ljudima dobre volje i donacijama mi smo, da kažem, zbog građana Crne Gore nabavili svu neophodnu opremu. Krajem februara doći će novi magnet koji će biti kupljen donatorskim sredstvima u iznosu od preko pola miliona eura, od Udruženja privrednika Dubaija. Zahvaljujuću bivšem premijeru Milu Đukanoviću. Ja sam, u razgovoru sa njim, ga upoznala kakvo je stanje, i potom smo zajednički krenuli u akciju i naravno uz podršku Ministarstva zdravlja i samog ministra Hrapovića da krenemo u jednu takvu proceduru obnove Dječije bolnice. Mi smo im sada sve sto je trebalo omogućili, za veoma kratko vrijeme trebali ste da ispoštujete i tendere i nabavke. I ono na šta sam ponosna to je veoma kvalitetna oprema koju smo nabavili. To nije oprema koja će da radi godinu, dvije dana, nego oprema koja će biti u budućnosti 15 godina – zaključila je Kovačević.

Komentari: 7

Milo

06. 12. 2017 - 22:59

Zorice i ti i Milo ste obraz Crne Gore. Bravo za emisiju.
Mitar26561

06. 12. 2017 - 23:31

Vodi ih kuci,dosta je bilo 30 godina. Bila je pomocnik ministra zdravlja prije 10 godina i sad se cudi.
Beranac

07. 12. 2017 - 07:15

MItre, Crnogorci vole gospodare, i 100 gdina, oni neće promijeniti nista.Crnogorci jos iz plemena nisu izasli a ne da mijenjaju gospodara.
Sanja

07. 12. 2017 - 00:05

Draga gospodjo Kovacevic, vi djelujete posveceno bilo kojim poslom da se bavite. To je za pohvalu! Ali meni ce te ostati u pamcenju kao neko ko je rekao, dolazeci sa najvise funkcije, u jednoj tv emisiji, da jednom steceno zakonsko pravo ne moze biti oduzeto! Odnosilo se na nadoknade za majke sa troje djece! Vasa tvrdnja je doprinijela donosenju, ispostavilo se, pogresnih odluka za brojne osobe...
Zoricu volimo

07. 12. 2017 - 00:25

Gledao sa uzivanjem sve sto je Zorica rekla u argumentu. Djukanovic mora da se kandiduje glasacemo svi
Deki

07. 12. 2017 - 09:29

Hrabra, pametna i radna. Malo je ovakvih u politici.
Argument

07. 12. 2017 - 11:52

Konacno jedna fina emisija za slusati i gledati. Na PinkM mi Crnogorci samo mozemo vidjet crnogorsko.
Novi komentar