SNIMLJEN '68. - '70.

Novi album Džimija Hendriksa u martu

Neobjavljene pjesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljenje sljedeće godine.
Objavljeno: 06. 12. 2017 - 22:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ikspiriens Hendriks" (Experience Hendrix) i "Legasi rikordings" (Legacy Recordings) najavili su danas da će Hendriksov album "Both Sides of the Sky" objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pjesama koje nikada nijesu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći dio trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. "Valleys of Neptune" je bio izdat 2010, a "People, Hell and Angels" 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inžinjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila "veoma eksperimentalna godina" za Hendriksa.

"Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete 'Oh bože. Ovo je previše (psovka) nevjerovatno", rekao je Krejmer.

Mnoge pjesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis (Band of Gypsys) u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dvije pjesme - "$20 Fine" i "Woodstock".

"Zvuči kao Krozbi, Stils end Neš osim što je na esidu" rekao je Krejmer za pjesmu "$20 Fine".

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsjednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je "Both Sides of the Sky" posljednji album u trilogiji, ali da ni neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriskovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Komentari: 1

Boban Bg

07. 12. 2017 - 01:12

Konačno ploča koju vrijedi slušati i kupiti. Konačno malo muzike da se isperu uši.
Novi komentar