Očekuje brzi dogovor

Gegaj: U Tuzima sa BS i DUA

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj kazao je juče u izjavi za Pobjedu da u Tuzima očekuje brzi dogovor o formiranju lokalne vlasti, koju će sačinjavati široka koalicija DPS-a sa strankama sa kojima sara- đuju na državnom nivou uključujući možda i Socijaldemokrate Crne Gore i Albansku alternativu.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 06:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Vjerujem da ćemo i dalje vršiti vlast sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom unijom Albanaca, jer smo bili zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Možda se toj koaliciji priključe i pojedine partije sa kojima vršimo vlast na državnom nivou - kazao je Gegaj za Pobjedu.

DPS je na lokalnim izborima u Tuzima osvojila 15 odborničkih mandata i za formiranje vlasti im je dovoljna podrška još dva odbornika. Prema Gegajevim riječima, formirani su pregovarački timovi, tako da su se stekli preduslovi za brzo formiranje vlasti.

- Očekujem da će brzo doći do dogovora. Mi smo otvoreni i želimo širu saradnju, iako nam treba podrška samo dva odbornika. Uostalom, sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima mi bismo imali 21 odbornika, pet odbornika više nego što je potrebno za većinu - naveo je Gegaj.

Prema saznanjima Pobjede, plan DPS-a je da se u susret lokalnim i predsjedničkim izborima napravi što šira koalicija sa svim partnerima na državnom nivou.

Gegaj je ocijenio da su izbori pokazali da DPS uživa veliko povjerenje građana svih vjera i nacija nove opštine.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 0

Novi komentar