Inspekcija provjeravala ugovore

Urednički angažman Mirkovića i Baranin nije sporan

Postupajući po anonimnoj prijavi, inspektori su u novembru tokom nadzora u Televiziji Crne Gore utvrdili da urednički angažman Aleksandra Mirkovića i Nataše Baranin nije sporan ni po kom osnovu, odnosno da zakonske procedure prilikom zapošljavanja nijesu prekršene - rečeno je Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove. 
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 06:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mirković je urednik Prvog programa TVCG, a Baranin je urednica Drugog programa.

- Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da su ugovori o radu zaključeni u skladu sa članom 16 Zakona o radu. Oba urednika ispunjavaju posebne uslove iz Statuta, odnosno imaju VII-1 podnivo kvalifikacije i najmanje pet godina radnog iskustva na novinarskim i uredničkim poslovima u medijima. Ugovori su zaključeni u skladu sa posebnim uslovima predviđenim Statutom i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Ovim aktima predviđeno je iskustvo na određenim poslovima u medijima, a ne u stepenu stručne spreme – pojašnjeno je u odgovorima dostavljenim našoj redakciji.

U anonimnoj prijavi, u koju smo imali uvid, piše da je Mirković specijalističke studije na Fakultetu političkih nauka - smjer Novinarstvo, završio 2013, a Baranin 2015. godine.

U prijavi se tražilo od inspektora da utvrde da li su urednici Prvog i Drugog programa zapošljeni na zakonit način, jer podnosioci prijave, kako su naveli, smatraju da je potrebno iskustvo od pet godina u stepenu stručne spreme.

Inspekciji nadzor, kako su kazali iz Inspekcije, obavljen je 7. novembra.

- Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola zakonitosti ugovora o radu zaključenih sa Aleksandrom Mirkovićem i Natašom Baranin, koji su, na osnovu raspisanog konkursa, imenovani za urednike Prvog i Drugog programa. Učesnici na konkursu, koji smatraju da im je povrijeđeno pravo, zaštitu ostvaruju pred nadležnim sudom - naveli su iz Inspekcije.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 0

Novi komentar