Danas nam je rođendan!

Osam godina Portala Analitika

Osnovani smo prije tačno osam godina, 7. decembra 2009. Danas smo, prema Alexi, najčitaniji informativni portal u Crnoj Gori.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 10:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Počeli smo skromno, od malene redakcije, čiji je glavni i odgovorni urednik i izvršni direktor bio Draško Đuranović, a programski direktor Lazar Mišurović. Čitaoce su svakog dana o najaktuelnijim događajima širom zemlje i svijeta informisali Gordana Borović, Ivan Kern, Predrag i Nenad Zečević, Kristina Jerkov i Bojan Šuković.

Danas smo prepoznatljivi širom regiona kao respektabilni informativni portal na čijem čelu su direktorica Tinka Đuranović, glavni i odgovorni urednik Predrag Zečević, njegova zamjenica Vesna Rajković-Nenadić. Redakciju još čine Ivan Kern, Kristina Jerkov, Ana Popović, Željko Vukmirović, Siniša Goranović, Nikola Dragaš, Luka Đurić i Ivona Drobnjak.

- Već više od godinu Poral Analitika je prvi na listi crnogorskih, ali i regionalnih informativnih sajtova. Prema današnjim podacima renomiranog svjetskog sajta za mjerenje posjećenosti - Alexa.com, naš sajt portalanalitika.me je četvrti na nacionalnoj rang listi za Crnu Goru. Ispred nas su društvena video platforma YouTube i dva sajta Gugl (Google) pretraživača - lokalni (Google.me) i globalni (Google.com). I dalje smo ispred najpopularnije društvene mreže Facebook i otvorene enciklopedije Wikipedia koje su na petom odnosno sedmom mjestu – kazao je glavni i odgovorni urednik Portala Analitika Predrag Zečević.

Iza nas su i ovog puta sajt Vijesti.me - na šestom mjestu, zatim CdM.me na osmom, a slijedi još jedna društvena mreža Instagram.com na devetom, te portal i provajder Yahoo.com.

Među prvih 20, iza nas su ostali i informativni portali Blic.rs i Kurir.rs na 15. odnosno 16. mjestu.

Podsjećamo, Alaxa je generički analitički sajt koji pripada Amazon grupi, a sajtove rangira prema jednomjesečnom internet saobraćaju. To znači da se pozicije svakog mjeseca mogu promijeniti, jer se izračunavaju kombinovanjem prosječnog broja posjetilaca tokom jednog dana i broja pregleda stranica mjesec dana unazad. Sajt sa najvećim brojem ovako kombinovanih posjeta i pregleda je na prvom mjestu liste.

0712alexa

Komentari: 4

Abu khabir muavija

07. 12. 2017 - 10:56

Čestitam vam rođendan i čestitam vam plasman i želim da budete još bolji i posjećeniji.Vi ste mi svako jutro uz kafu prvi pogled na svijet oko mene.Ima i nekih mana ali vi se neprekidno mijenjate i popravljate i siguran sam da ste ih i sami uočili i da ćete ih ispraviti.
danilo s.

07. 12. 2017 - 11:36

Cestitam. vec godinama pisem komentare na PA. Medjutim, moram priznati da me zabrinajvaju vasi administratori, jer mi se u posljednje vrijeme volsebno brisu/nestaju tekstovu u toku pisanja.. Ne mogu da se ponovo registrujem (a imao sam slicnih problema i ranije) - dzabe saljem zahtjev da promijenim password - nikako ne dolazi odgovor od PA na moj e-mail? Ili to neko namjerno radi, ili ste hakovani?
Momčilo,Pljevlja

07. 12. 2017 - 12:14

Pridružujem se čestitkama.Zasluženo ste na tom mjestu. Pridružujem se g.Danilu s., imam slično iskustvo sa vašim administratorima. Želim sve najbolje.
Uzaludna nada

07. 12. 2017 - 13:52

BILI STE NASA VELIKA NADA,KOJA JE VREMENOM NESTAJALA. NAZALOST!!!SAMO.KOMETARI KOII IDU NA RYKU ONIMA.KOJE PODRZAVATE, SVE VISE TEKSTOVA KOJE PLACAJU SPOSNZORI O KIJIMA NE SMIJETE NI KOMENTAR DA OBJAVITE AKO NIJE POHVALAN. SVE MANJE NOVINARSTVA, SVE VISE PROPAGANDE. P.s. pala.je opklada u brojnom drustvu da li cete objaviti ovaj komentar
Novi komentar