Stranka pravde i pomirenja

BDZ promijenila ime

Dana 6.12.2017.godine, održana je redovna izborna Skupština stranke na kojoj su izabrani novi organi stranke: Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Za predsjednika partije jednoglasno je ponovno izabran dosadašnji predsjednik Hazbija Kalač.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 11:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Skupština stranke je donijela odluku o promjeni naziva stranke, te se od danas ova stranka zove Stranka pravde i pomirenja.

Pravda je univerzalna vrijednost u odnosima među ljudima i neophodni pokretač ljudskog djelovanja. Pravda je okvir ostvarivanja diferentnih ciljeva i procesa pomirenja. Pomirenje i uspostava mira je imperativ svake zdrave zajednice, a postiže se samo preko pravde.

Promjenom imena ova stranka je zadržala svoja programska načela prema kojim se teži pravednoj vlasti, smanjenju konflikata i pomirenju među narodima na našem zajedničkom životnom prostoru.

Komentari: 2

Anonyje

07. 12. 2017 - 12:06

Promijenili ime al im ostao isti predsjednik? To je najbolji dokaz da vuk samo dlaku mijenja! A morali su da promijene ime jer im je predsjednik Hazbo obrukao zastavu vezujući je za gusarsku zastavu barske srbadije! A kakva im je sad zastava? Ja vjerujem da ni članovi Hazbove porodice neće šćet u tu njegovu stranku.
Brk

07. 12. 2017 - 12:52

Anonije,neki su punili gorivom tenkove Mladićeve vojske u Srebrenici pa ti to ne smeta da ih glasaš...
Novi komentar