Ministarstvo zdravlja

Obezbijeđen novac za magnet za Institut za bolesti djece KCCG

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi nabavke, i još važnije, obezbeđenju donatorskih sredstava za nabavku magneta, za potrebe Instituta za bolesti djece KCCG, zajedno sa Predlogom ugovora o donaciji između KCCG i Udruženja privrednika Abu Dabija, UAE.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 15:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Zdravstvenom sistemu neophodno je stalno unapređenje tehnoloških kapaciteta, naročito u ustanovama koje pružaju visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje. Međutim, u uslovima ograničenih raspoloživih finansijskih sredstava koja se izdvajaju za zdravstvo, veoma je teško odgovoriti svim zahtjevima za nabavku neophodne medicinske opreme i aparata", kaže se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Stoga, kako se navodi, sa zadovoljstvom mogu saopštiti da je Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo 400.000 eura za kupovinu magneta za pedijatrijske pacijente.

"Već je uplaćeno oko 300.000 eura na posebnom računu koji je KCCG otvorio za ove potrebe, a današnjim usvajanjem Informacije i predloga Ugovora od strane Vlade, stekli su se uslovi za potpisivanje Ugovora o donaciji i obezbeđivanje preostalog iznosa potrebnih sredstava. Ova donacija je veoma značajna, naročito ako se ima u vidu da je pomenuta vrsta magneta namijenjena za potrebe sve djece sa teritorije Crne Gore koja imaju potrebu za ovim vidom dijagnostike. Podsjećamo, tokom 2016. godine urađeno je 2.700 magnetnih rezonanci. Uvjereni smo da ćemo novom opremom i aparatima biti u mogućnosti da u narednom periodu našim najmlađim pacijentima povećamo dostupnost i pružimo još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu", kaže se u saopštenju.

 

Komentari: 0

Novi komentar