Vujanović sa Radevim

Bugarska će ubrzati proširenje EU

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Sofiji sa Predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 15:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Vujanović iskazao zadovoljstvo da se tokom boravka u Sofiji gdje je prisustvovao konferenciji o jačanju regionalne povezanosti u povodu 25 godina saradnje Bugarske i Svjetske banke  imao priliku da se sastane sa predsjednikom Bugarske Radevim.

U dugom, prijateljskom i konstruktivnom razgovoru predsjednik je iskazao poštovanje za podršku Bugarske evropskim integracijama Crne Gore uz očekivanje da će Bugarska, kao naredna predsjedavajuća EU u prvoj polovini naredne godine, biti u prilici da kroz krajnje konkretne aktivnosti ubrza proces proširenja EU. Zato je ovaj period ukupno važan za promociju država Zapadnog Balkana koja je bila vidljiva i iz izražene spremnosti Svjetske Banke da podrži projekte vezivanja država regiona Zapadnog Balkana. Ocijenio je da su bilateralni odnosi dvije države veoma sadržajni i prijateljski sa mogućnošću njihovog unapređenja u sferi ekonomije.

Predsjednik Radev se saglasio sa značajem predstojećim predsjedavanjem Bugarske Savjetom EU i iskazao uvjerenje da će to biti period snažne fokusiranosti EU na Zapadni Balkan i šanse svake države pojedinačno da ubrza proces pristupanja. Iskazao je uvjerenje da će svi državni organi Bugarske i Crne Gore, primjereno bliskim političkim odnosima, ohrabriti ekonomsku saradnju.   Pozvaoa je Predsjendika Crne Gore u zvaničnu posjetu Bugarskoj što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Komentari: 0

Novi komentar