Milioniti putnik

Igor Perišić za istoriju Aerodroma Crne Gore

Prvi put u istoriji, Aerodrom Podgorica prešao je cifru od milion opsluženih putnika. Milioniti putnik Igor Perišić, stigao je avionom Austrian Airlinesa iz Beča a  ispred aviona sačekao ga je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanović kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 15:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom gospodinu Perišiću, koji više od 15 godina živi u Švajcarskoj a došao je da posjeti porodicu,uručen je vaučer za vikend u prestižnom hotelu Hilton, crnogorska vina kao i monografija Crne Gore.

0712aerodromi

Danilo Orlandić,izvršni direktor Aerodroma Crne Gore a.d.„ Izuzetno mi je zadovoljstvo što je  nakon tivatskog i podgorički aerodrom prešao tu magičnu brojku od milion opsluženih putnika. Ovo je uspjeh svih nas a prije svega želim da se zahvalim radnicima Aerodroma Podgorica koji tokom cijele godine rade kako bi se naš svaki putnik osjećao i komforno i bezbjedno. Godina na izmaku je godina rekorda ali s obzirom na najave, 2018-ta će je nadmašiti.“

Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije: „ Od povezanosti Crne sa drugim destinacijama zavisi uspješnost turističke sezone i dalji razvoj Crne Gore kao turističke destinacije. Preko aerodroma povezani smo sa sve više destinacija, promet putnika i promet aviona imaju dvocifren rast a rast čarter saobraćaja me posebno raduje. Sve se to reflektuje na samu turističku sezonu-za prvih 10 mjeseci Crnu Goru je posjetilo preko milion i 900 hiljada turista a ostvareno je 11 miliona 440 hiljada noćenja".

0712aerodromi3

Od početka godine na oba crnogorska aerodroma opsluženo je 2 110 000 putnika a obavljeno je preko 13 hiljada letova. Očekujemo do kraja godine oko 2 200 000 opsluženih putnika, što je za oko 315 000 više nego 2016.godine. 

Komentari: 0

Novi komentar