Pribilović saopštila

U javnom sektoru na centralnom nivou zaposleno oko 39.000 ljudi

U javnom sektoru, na centralnom nivou, ukupno je zaposleno 39,306 ljudi, a ukupan broja zaposlenih na lokalnom nivou je 12,174, kazala je ministarka Javne uprave Suzana Pribilović na današnjem pressu nakon sjednice Vlade.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 16:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Vrlo sam zadovoljna što je Ministarstvo javne uprave uspjelo da po prvi put objedini podatke o ukupnom broju zaposlenih u javnom sektoru, imajući u vidu da smo u prethodnom periodu imali neslaganje podataka iz Centralne kadrovske evidencije i procjene Ministarstva finansija", rekla je ona.

Na pitanje u višku broja zaposlenih, ministarka je odgovorila da je u ovoj fazi još rano govoriti, imajući u vidu aktivnosti koje preduzimaju u cilju sprovođenja Strategije reforme javne uprave i cilja koji žele da postignu da imamo jednu efikasnu, ekonomičnu i transparentnu javnu upravu,

Ona je kazala da je formiran Međuresorski stručni tim, kojim koordinira ona lično, a čine gasekretari resornih ministarstava, predstavnik Zajednice opština i predstavnici pojedinih opština, te da je njihov zadatak da urade metodologiju za optimizaciju broja zaposlenih, nakon čega slijedi izrada Plan optimizacije koji bi trebalo da do polovine naredne godine bude utvrđen na Vladi.

Komentari: 1

Mila K

07. 12. 2017 - 18:43

Cemu naslov koji je neprecizan, jer se budzet vodi na konsolidovanoj osnovi a sto PA novinari odlicno poznaju. I svako ko bilo sta prati, znao je da je nedavna inforamciaj data od ministarke o cifri od oko 40 hiljada zaposlenih bila pogresna. Sad je morala sama sebe da demantuje, uz nekakvo neodrzivo opravdanje, jer mora da je stigao upit od MMF-a: pa ako je broj zaposlenih 40 hiljada kako nema usteda na zaradama?
Novi komentar