Usvojena žalba Demokrata

Ponavlja se izborni postupak na biračkom mjestu Savin Bor

Potička partija Demokratska Crna Gora uputila je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
Objavljeno: 07. 12. 2017 - 20:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Obavještavamo građane da je Ustavni sud Crne Gore odlukom U-VII br. 4/17 od 7.decembra 2017.godine usvojio žalbu Demokratske Crne Gore i ukinuo rješenje Državne izborne komisije od 3.decembra 2017.godine. Ovom odlukom je poništen izborni postupak na biračkom mjestu broj 8 „Savin Bor“ u Opštini Petnjica i naloženo ponavljanje izbora u skladu sa zakonom.

Ustavni sud Crne Gore je utvrdio da se izborni postupak sproveo suprotno zakonu do mjere da se isti mora ponoviti. Ovakva odluka samo potvrđuje da su Državna izborna komisija i Opštinska izborna komisija klasične ćelije DPS-a i da ne donose odluke po slovu zakona, već po naređenju vrha DPS-a i „šefa“ lično. Dakle, Državna i Opštinska izborna komisija pokazale su spremnost da stanu u zaštitu interesa DPS-a po cjenu kršenja zakona, pa čak i u situacijama kada im se ukaže na nepravilnosti u zakonskoj proceduri. Ovo je još jedan u nizu dokaza koji idu u prilog argumentaciji i činjenicama koje su Demokrate predočile javnosti, da su se prethodni izbori u četini opštine sproveli u nedemokratskoj atmosferi, grubim kršenjem zakona i zloupotrebom državnih resursa od strane DPS-a. Ustavni sud Crne Gore je ovom odlukom potvrdio da su se desile nepravilnosti o kojima smo prethodno obavjestili javnost i zbog kojih smo i pokrenuli postupke. Ovo je još jedan doprinos raskrinkavanju zloupotreba i rasvjetljavanju mračnih namjera DPS-a koji je očigledno spreman sve da učini kako bi prekrojio izbornu volju građana. Takođe, pokazali smo pred licem crnogorske javnosti po ko zna koji put da su Državna i opštinske izborne komisije zarobljene i da su u kandžama DPS Organizovane kriminalne grupe”, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore koje potpisuje dr Albin Ćeman predsjednik Opštinskog odbora Demokrata  Petnjica.

demokrate

 

Komentari: 3

roketo67

07. 12. 2017 - 22:03

Hoce li opet sva 4 glasaca da izdju na ponovljene izbore:)
Idiotsko saopštenje

08. 12. 2017 - 00:31

Ovi napisaše saopštenje ka' da su dobili izbore na svim nivoima odjednom, od predksedničkih i parlamentranih, do loalnih. E, takva im je sva rabota. Njima ni koze čovjek da povjeri.
Fahro

08. 12. 2017 - 14:41

A to im dodje kao neka terapija protiv gubitacne frustracije...
Novi komentar