Bošković i Čaba potpisali Memorandum

Pretpostavka za nabavku srednjih višenamjenskih helikoptera

Ministar odbrane Predrag Bošković i novoimenovana ambasadorka Kanade u Crnoj Gori Ketlin Čaba potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumijevanju, koji predstavlja osnov za kreiranje pravnih okvira prema kojima Ministarstvo odbrane može pokrenuti postupak nabavke srednjih višenamjenskih helikoptera za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.
Objavljeno: 08. 12. 2017 - 17:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bošković je zahvalio ambasadorki Čabi na ukazanoj sveobuhvatnoj podršci Kanade u domenu evroatlantskih integracija Crne Gore, te tokom sprovođenja neophodnih reformi sistema odbrane. On je posebno istakao značajan doprinos Kanade u stručnom usavršavanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, posebno u organizaciji kurseva stranih jezika.

Bošković je upoznao sagovornicu o aktuelnim projektima, kao i o planovima za dalji razvoj i modernizaciju crnogorskog odbrambenog sistema, On je naglasio da će se Crna Gora, kao NATO članica, snažno zalagati za obezbjeđivanje mira i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope i na međunarodnoj sceni.

Ministar je izrazio očekivanje da će dvije zemlje i u svojstvu NATO saveznica nastaviti da produbljuju bilateralne odbrambene odnose.

Čaba je izrazila zadovoljstvo uspješno sprovedenim reformama koje su rezultirale članstvom naše zemlje u Alijansi, te naglasila da će Kanada nastaviti da podržava dalje procese modernizacije odbrambenog sektora Crne Gore, kao i kadrovsko usavršavanje zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Ona je izrazila uvjerenje da će članstvo Crne Gore u NATO dodatno utemeljiti stabilnost regiona, te naglasila da naša zemlja, kao pouzdan saveznik, na ravnopravnoj osnovi sa ostalim članicama doprinosi globalnom miru i bezbjednosti.

Komentari: 0

Novi komentar