Alma Sejfović opisala život prije nego što je pritvorena

Kupovala skupocjena vozila i slala novac bratu u crnogorski zatvor

U Kantonalnom sudu Sarajevo juče je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i njegovoj ekipi za pljačku "Raiffeisen banke" i smrt nedužnog bicikliste Keme Bašića u novembru 2015. godine.  
Objavljeno: 09. 12. 2017 - 23:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Svjedočila je Amelova sestra Alma Sejfović. Njen advokat Omar Mehmedbašić pokušao je pitanjima ukazati na to kako je njegova branjenica imala dovoljno novca za život na visokoj nozi, a ne da taj novac potječe iz pljačke banke.

Alma je ispričala kako je od svoje 19. godine radila kao kozmetičarka. Prvo je radila u kozmetičkom salonu na Dolac-Malti, gdje je imala jednogodišnju obuku, a potom je otvorila svoj salon u blizini "BH Pošte" na Dolac-Malti. Za to vrijeme, Amel se nalazio u zatvoru u Crnoj Gori. Slala mu je novac od zarade i posjećivala ga je. Sejfović je kazala kako je zarađivala dovoljno novca te da je kupovala skupocjena vozila, poput Mercedesa, Audija 6, Audija 8, BMW-a. Govorila je kako joj je pomogao i otac, koji je radio u Njemačkoj.

Od zarade u salonu, navela je Alma, ostajalo joj je, u prosjeku, od 2.000 do 2.500 KM. Ispričala je kako je, također, privatno radila estetske tretmane, od čega je imala zaradu od 700 KM po jednom tretmanu.

Komentari: 1

MENTALITET DOKONOG

09. 12. 2017 - 23:53

Vìdi se po njoj da je ,,melajće neko,,
Novi komentar