Moskva ne miruje

Rogozin poslao partijske kolege da podrže Kneževića i Mandića

Delegacija ruske partije Rodina, čiji je osnivač potpredsjednik ruske Vlade Dmitri Rogozin, stiže danas u Podgoricu da bi podržali lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 11. 12. 2017 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Delegaciju Rodine, koja je članica vladajuće koalicije u Rusiji, sačinjavaju njihovi visoki funkcioneri: Fjodor Birjukov, glavni ideolog partije i predsjednik političkog savjeta, Aleksej Riljev, član Izvršnog odbora i Vladimir Laktušin, predsjednik podmlatka te partije.

Potvrda

Iz medijskog centra Demokratske narodne partije potvrđeno je Pobjedi da ruska delegacija dolazi u Podgoricu da bi dali podršku liderima Demokratskog fronta na suđenju u slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora.

- Ruska delegacija dolazi i u svojstvu prijatelja DNP-a s obzirom da sa njima imamo potpisan sporazum o međupartijskoj saradnji iz 2016. godine - objašnjeno je Pobjedi iz DNP-a.

Za utorak je, prema saznanjima Pobjede, predviđena zajednička konferencija za novinare na kojoj će se ruski političari obratiti javnosti i objasniti razloge posjete Crnoj Gori, koja se, s obzirom na tajming i aktuelno suđenje za pokušaj terorizma, može nazvati kontroverznom.

Predsjednik Rodine je zamjenik predsjednika ruske Dume Aleksej Žuravljev, koji se kao i osnivač te partije Dmitri Rogozin nalazi na spisku osoba kojima je u skladu sa preporukama Evropskog savjeta zabranjen ulaz u Crnu Goru. Rogozin je jedan od najbližih saradnika predsjednika Rusije Vladimira Putina, a stranka Rodina je prva u Rusiji podržala novu predsjedničku kandidaturu aktuelnog ruskog predsjednika.

Knežević spremio „ladu“ da dočeka Ruse

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Knežević je za ovu priliku nabavio rusko vozilo marke ,,lada“ kako bi što spremnije dočekao Ruse.

- Procjena je da će se funkcioneri Rodine udobnije osjećati u ,,ladi“ nego u automobilu neke druge marke. Naravno, sve to ima i simbolički karakter - naveo je izvor.

Vozni park ruskih zvaničnika do prošle godine i krize u odnosima sa EU, činili su uglavnom automobili njemačke proizvodnje mahom ,,mercedesi“.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 11

Crmničanin...

11. 12. 2017 - 07:08

Ovo je sigurno LADA Đeda Pera... Nek pripaze malo kad obrnu niza-stranu... Bože dragi ove... Uf...! Ne mogu reći...Mnogo je teška riječ...
@

11. 12. 2017 - 09:21

ali ti Rusi ne voze Lade.Oni voze zapadnjacka auta jer su nesposobni da proizvedu mimo lade i moskvica.E sad tako sposobne bi Pipun da nagradi nasom drzaviom.
Gorivo

11. 12. 2017 - 08:44

Mora da ide na votku, i to onu najgoru, cisti alkohol pomijesan sa vodom!
dosla maca

11. 12. 2017 - 08:49

Eto sad mogu osvetit Miska Vukovica . Nek ih zatvore na onaj aerodrom sto prokisnjava i oduzmu im kisobrane.
Goran

11. 12. 2017 - 08:51

Ako sam do sada i imao sumnje u tačnost oko državnog udata sada je više nemam? Ovi ljudi sve dublje tonu u blato . Kakvi gubitnici !!!
Tesla

11. 12. 2017 - 09:17

djeda Nikovu Ladu? Hahahah. Tako ti je to kad si propao i kao politicar i kao licnost.Sta drugo reci....
Najavio terorizam

11. 12. 2017 - 09:30

Potpredsjednik Vlade Rusije, Rogozn je ruskom "Sputniku" na srpskom jeziku, tokom posjete premijeru Vučiću, 12.01.2015. izjavio: Вратимо се на НАТО. Да ли је Вама нормално да Црна Гора, која је тако везана за Русију, готово да се може рећи да је не би било да није Русије, хоће сада у НАТО и поручује преко билборда руском амбасадору — „Одлази, да те наше очи више не виде“. — Жао ми је због тога што се то дешава у Црној Гори. Они ће, наравно, због тога зажалити. Не мислим на народ, њих наравно нико не пита, није било никаквог испитивања јавног мњења… Sa ovim je Rogozin najavio terorizam i atentat na Đukanovića sa teroitorije Srbije, a Vučić je na to ćutao.
Lajo

11. 12. 2017 - 09:53

E ovo se skoro moze nazvati provokacijom. Svako moze da putuje ali...
Mne

11. 12. 2017 - 09:54

Pici lada nizastanu ka da je gorska vila
Labud

11. 12. 2017 - 10:04

Ma vratite ih sa aerodroma kao nepozeljne! Istog momenta cim slete!!! Naravno, ako imate .... !!!
Pitam se

11. 12. 2017 - 10:19

Ima li boljeg dokaza za optuzbu od zvanicne podrske ove ruske partije? CG mora da uspostavi - mozda najbolje putem zakona - neke standarde i da ogranici "slobode" stranaca ( da li iz Rusije ili Srbije, manje vazno) da slobodno vrsljaju po CG i rade protiv CG?
Novi komentar