Krvava svlačionica

Haos u Mančesteru: Murinjo započeo “kafansku” tuču

Da se skandali nakon velikih fudbalskih predstava ne dešavaju samo na ovim prostorima, jasan je pokazatelj i nesvakidašnja scena koja se dogodila u Engleskoj, gdje je došlo do obračuna nakon mančesterskog derbija u kome je Siti kao gost savladao Junajted sa 1:2. Utakmica koja je trebalo da bude praznik za oči svih istinskih ljubitelja fudbala, završila se prolivenom krvlju.
Objavljeno: 11. 12. 2017 - 12:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policijski službenici i redari bili su prinuđeni da nakon meča razdvajaju 20 igrača i članova stručnog štaba koji su učestvovali u sukobu u kojem su letjeli i flaše i udarci.

Mikel Arteta, jedan od pomoćnika Pepa Gvardiole, šefa stručnog štaba Sitija završio je sa krvlju oblivenim licem. Takođe postoje i nepotvrđeni izvještaji da je bilo još povređenih igrača nakon sukoba koji je izazvao Žoze Murinjo, govoreći suparničkim igračima da stišaju muziku, koja je odjekivala iz njihove svlačionice.

Murinjo je najprije ušao u sukob sa golmanom Sitija Edersonom, koji je stajao pored vrata svlačionice, a njih dvojica su počeli da viču i međusobno se obasipaju uvreda na portugalskom jeziku. Engleski mediji su prenijeli da je Murinjo optužio bivšeg golmana Benfike, koji je ljetos na golu „građana“ zamijenio Džoa Harta da je namjerno predugo zadržavao loptu u svom posjedu kako bi "ukrao vrijeme", a zatim nastavio da psuje na engleskom. Brazilcu je rekao "Pokaži j**** poštovanje. A i ko si ti, uopšte?!".

Nakon toga su se i drugi igrači uključili u sukob, prije svih Romelu Lukaku koji je uz Murinja bio glavni u haosu, čiji je najbolji opis dao "Gardijan" nazvazvši ga „kafanskom tučom“. Izvještaji pokazuju da je to bio mnogo veći incident od onog iz 2004, posljednjeg koji se pamti u Engleskoj u derbiju Arsenala i Mančester junajteda kada je Ser Aleks Ferguson pogođen „letećom picom“ u glavu.

Kako prenose engleski mediji igrači Sitija su tokom fizičkog sukoba sa rivalima iz Junajteda polili Murinja mlijekom, a neko ga je u međuvremnu pogodio i flašom u glavu, nakon čega je on pobjegao u svlačionicu.

Kada se sve smirilo "posebni" je otišao u sudijske prostorije da prijavi incident i iznese svoje pritužbe glavnom arbitru Majklu Oliveru oko njegovog djeljenja pravde, a potom se pred televizijskim kamerama pojavio potpuno suv.

Igrači Mančester junajteda su smatrali da je buka koja dopire iz svlačionice Sitija provokativno glasna, a Žoze Murnjo je bio uvjeren da treba da pokažu više poštovanja prema protivniku koji je poražen. Jedni od rijetkih koji nisu učestvovali u sukobu su Kun Aguero i Bernardo Silva koji su nijemo posmatrali situaciju sa ulaznih vrata Sitijeve svlačionice, dok se ime Nemanje Matića uopšte i ne spominje ni u jednom izvještaju britanske štampe ovim povodom, što bi trebalo da znači da nije učestvovao u sukobu.

U tunelu stadiona "Old Traford" koji vodi ka svlačionici uvijek dežuraju dva policajca, a upravo oni su spriječili da ionako veliki sukob poprimi još dramatičnije razmjere. Ipak, kada se uzme u obzir krvava glava Mikela Artete, koji je pogođen jednom flašicom, te desetine razmjenjenih udaraca i polivanje Murinja, mančesterski derbi nije baš okončan u duhu engleskog fer-pleja. Naprotiv.

Komentari: 0

Novi komentar