Komemoracija u Zagrebu

Tuđmanov sin: Ljudini poput Praljka niko nije ravan!

U Zagrebu se danas održava komemoracija Slobodanu Praljku, a hrvatski mediji prenose kako iz cijele Hrvatske pristižu autobusi puni njegovih obožavalaca.
Objavljeno: 11. 12. 2017 - 13:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Komemoracija je počela recitovanjem Gundulićeve “Himne slobodi”, a nastavljena je čitanjem Praljkove biografije. Opisan je kao “čovjek koji je vjerovao u pravdu”.

“Njegov zadnji čin nije bio teatralni gest, niti kukavički čin, niti potez očajnika. Njegova poruka je jasna: Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbacujem vašu presudu”, rekao je Miroslav Tuđman, sin Franja Tuđmana na komemoraciji, dodavši kako je suđenje hercegovačkoj šestorici “školski primjer kako ne voditi suđenje”.

 Ljudini poput Praljka niko nije ravan. Ni u jednom trenutku nije htio da živi kao ratni zločinac, jer to nije bio. Njegova presuda je uvreda za svaku pravdu. To je teatar apsurda - rekao je Tuđman, koji je u svom govoru u nekoliko navrata poručio da je presuda bila nepravedna, a suđenje "izrežirano". Kraj Tuđmanovog govora popraćen je gromoglasnim aplauzom.

 

Iako je bilo najavljivano kako u Lisinski neće doći niko od državnih zvaničnika, tamo se ipak pojavio ministar branitelja Tomo Medved, ali i Nadan Vidošević, bivši šef Hrvatske poljoprivredne komore.

Medved je, naime, uočen u kafiću u sklopu dvorane Lisinski.

U Lisinskom se pojavio i Marko Perković Tompson.

Komemorativnom skupu ne prisustvuju predsejdnica države Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković.

Praljak je 29. novembra izvršio samoubistvo u sudnici Haškog tribunala, popivši otrov nakon što mu je potvrđena prvostepena presuda od 20 godina zatvora za ratni zločin nad muslimanima u BiH.

Komentari: 4

etika

11. 12. 2017 - 15:11

Naljepnica sa likom Praljka je znak da nikada netreba ratovati I zla ciniti.Tuđan ovaj I onaj gurali su ljude da čine nedjela...
@

11. 12. 2017 - 15:19

E zajebao si se Tudjmanu nas Ratko je tri put vise golorukih strijeljao i zaklao nego vas Praljak.Vas Praljak je mozda u rangu Sljivancanina ili Nasera Orica ali nikako kao Ratko.MOLIO BIH NAUCNIKE DA NEKAKO IZMISLE DA PRESELIMO CG NEDJE DALEKO OD SRBIJE HRVATSKE I ALBANIJE
za @

12. 12. 2017 - 07:55

Ne treba "seliti Crnu Goru negdje daleko" samo bi dobro bilo vas odalečiti "negdje daleko", jer dok vaš troskot nije nikao ovdje u CG sve je bilo spokojno. Drugo - baš me interesuje dali je Praljak sahranjen javno po crkvenom ritualu ili nije - pošto hrišćanska crkva (bilo koja grana te crkve) ne dozvoljava samoubicama vjerski ritual?
kuč

12. 12. 2017 - 07:21

sramno korišćenje tudje tragedije da bi se oprali sopstveni grijesi . Priča o Praljku a misli na tatu . On je proizvod politike tvoga oca koji se nije razlikovao od svog klona u Srbiji . Trebali ste pozvat na komemoraciju i one koji su bili po logorima u vrijeme razaranja bivše države . Trebali ste da se osvrnete i pošteno pogledate iza sebe vidjeli bi ste da ni vaši "junaci" kao ni "junaci" iz Srpske pa ni pojedini "junaci" iz muslimanske zajednice nijesu primjer na kojem treba da se podižu mladi ljudi . Vrijeme je majstorsko rešeto .
Novi komentar