Uspjeh graditelja

CRBC: Probijen tunel Mrke

Na trasi autoputa Bar – Boljare probijen je još jedan tunel. Radnici kompanije Bemax, koja je podizvođač kompaniji CRBC, probili su danas tunel Mrke, što je prvi probijeni tunel na Sekciji 1 prioritetne dionice autoputa, saopšteno je Portalu Analitika iz CRBC-a.
Objavljeno: 11. 12. 2017 - 14:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Lijeva cijev tunela Mrke duga je 829 metara, dok je desna dužine 800 metara. Proboj tunela počeo je u decembru prošle godine. Mrke su treći po redu tunel na potezu autoputa iz pravca Podgorice ka Kolašinu i iz ovog tunela izlaziće se na most Moračicu.

„Zadovoljni smo dinamikom radova na Sekciji 1. Nastavljamo sa intenzivnim radovima na preostala dva tunela na sekciji – tunelima Suka i Vežišnik. Mogu najaviti da nas već početkom sledeće godine, u prvim mjesecima, očekuje i probijanje tunela Suka“, saopštio je Duško Rondović, glavni inženjer na Sekciji 1.

Pored ovih tunela, na Sekciji 1 radi se i na mostovima Gornje Mrke i Moračica.

Ovo je četvrti probijeni tunel na dionici Smokovac – Uvač – Mateševo. Prethodno su  probijeni tuneli Klopot (sekcija 2), jedna cijev tunela Vilac (Sekcija 2) i Jabučki krš (sekcija 4).

Ukupno, na prioritetnoj dionici biće 16 tunela, sa po dvije cijevi.

 

Komentari: 4

goga

11. 12. 2017 - 18:06

HRVATI SU NAPRAVILI 1600 KM NOVOG AUTUPUTA ,BEZBROJ TUNELA ,NEKIH I 6-7KM DUŽINE,VIJADUKTA, A MI RADIMO 40 KM I SVAKI DAN PRIČAMO O USPJESIMA OKO PROBOJA TUNELA. NEMOJTE DA NAM SE SMIJE NORMALNI SVIJET,PREKINITE SA OVIM OBJAVAMA O PROBIJANJU TUNELA I UDARANJEM TEMELJA ZA MOSTOVE-OVO JE VELIKA MOLBA !!!
requiem

12. 12. 2017 - 09:48

Meni je vidis drago da citam sta se desava. Nisu ovo neke previse bitne vijesti, ali se ovako prate i rokovi, i da li ce biti 2019 zavrsena ova dionica. I nisam nigdje cuo nekog ozbiljnog sa strane da se sprda. A inace sto se tunela na autoputevima tice, u 11 najduzih na ex-yu prostorima, sa ove dionice su 3, plus sozina 4, a imamo ih 6 od najduzih 25. Pricamo o najmanjoj bivsoj republici i sve na 40 km i plus 10 kod sozine. I naravno Moracica koja je najvisociji ex-yu most. I NEMOJ DA SE DEREŠ, nije kulturno.
svetlo na kraju tunela

12. 12. 2017 - 16:04

Hrvati Sveti Rok i Mala Kapela oba po nedje 7 km ,muka mi trazit kolko su tacno , a ti mi se hvalis sa 800 m he he he. Svajcarci St. Gothrad 17 i kusur km bre znas kolko je to ? Udjes unutra pa nikad da izadjes . Taman taj jedan tunel bi bio dovoljno do Kolasina. Udjes u Mrke a izadjes u Kolasin .
requiem

18. 12. 2017 - 14:00

Jeste, ali je meni bitniji tunel kroz koji cu proci cesto, pa zelim da znam kada ce biti zavrsen, nego svajcarski od 17km. Usput, i to je nista, u Norveskoj imas od 24,5km auto tunel, pa je i Gotard kratak za njega. Ali i Norveška i Švajcarska imaju, malo je reći više para. Što se Hrvata tiče, oba ta tunela su za tvoju informaciju ispod 6 km, najduži ex-yu tunel je na granici SLO i AUS, i dug je skoro 8 km (Karavanke), pa onda idu Hrvati sa 3 tunela, i Sozina je 5. najduži ex-yu tunel. Meni je to za poštovanje. Gdje sam se ja hvalio sa 800 metara. Iznio sam činjenice o tunelima u CG i EX-YU. Siguran sam da je vijadukt Millau u Francuskoj nevjerovatan, ali je meni značajnija Moracica koju ću koristiti.
Novi komentar