Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova tvrdi

Krasnići: Nema dovoljno glasova za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići izjavio je da u Skupštini Kosova nema dovoljno glasova za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.
Objavljeno: 12. 12. 2017 - 11:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Da li su dovoljni glasovi koje imamo? Nisam siguran. Treba da imamo dvije trećine glasova i prema dosadašnjim izjavama izgleda da ih nemamo", kazao je Krasnići za RTV Dukađini.

On je rekao da to što neće biti izglasana ratifikacija neće uticati na vladajuću koaliciju DPK i Alijanse za budućnost Kosova sa drugim strankama.

"Naše razlike što se tiče demarkacije nisu nove. To su razlike koje su postojale i nastavljaju da postoje godinama. Nisu bile smetnje za formiranje koalicije i nisu smetnja ni za nastavak koalicije", kazao je Krasnići.

On je kazao da se radi o suštinskom pitanju koje se, htjeli to ili ne, povezuje s fundamentalnim pravom građana Kosova da se slobodno kreću po Evropi.

"To pitanje na našu nesreću ne zavisi od nas, već zavisi od onih koji utvrđuju pravila u pitanju liberalizacije viza, a to je Evropska unija", kazao je Krasnići.

Vlada Kosova prošle nedjelje je na dalju proceduru Skupštini dostavila Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Protiv sporazuma i njegove ratifikacije su se pored opozicionog Samoopredjeljenja izjasnili i poslaničke grupe članica vladajuće koalicije Alijanse za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Inicijative za Kosovo zamjenika premijera Fatmira Ljimaja. 

 

Komentari: 6

Bata Cuce

12. 12. 2017 - 11:35

A od čega zavisi priznanje crnogorskee nacionalne manjine. poslasmo li ambasadora.
@

12. 12. 2017 - 11:52

otimajte tamo od Srbije nas ostavite na miru.
Fahro

12. 12. 2017 - 12:12

Da pojasnimo komsije: Kao prvo nema liberalizacije za vas ako ne ratifikujete sporazum. Drugo, ova prica je zavrsena sto se tice CG i EU, mislim da vam je ovo vise nego jasno.Trece, CG nije Srbija - ako igrate na tu kartu onda stvarno grijesite......
Maestro

12. 12. 2017 - 12:53

Znaš koliko me interesuje kosovska liberalizacija? Samo neke ne diraju naše. I to je sva priča. A oće li se liberalizovat ili neće, kako god oće!
Fahro

12. 12. 2017 - 14:55

Pa istog sam misljenja.Stvar je u tome da oni nemaju drugog izbora. To sam htio da kazem.....
Mrbeen

12. 12. 2017 - 19:05

Tako to ide u zivotu. Prvo skoci pa reci hop!! Ne bi me cudilo da se ova prica marginalizuje i zaboravi ..kao i mnoge druge. Na kraju se plasim da ce biti po njihovom. Da je Milo dje bi trebao biti ..uz dvije tri recenice , sve bi bilo u korist CG, ovako ..plasim se....ovi sada mlogo vole CG ali mlogo....
Novi komentar