Reagovanje

SDP: Đukanović nema prijatelja u DPS-u, neka vidi Marovića

„Kada Đukanovića uhvatite u neistinama citirajući njega samoga on se, ovoga puta preko partije, dodatno blamira bjesomučno ponavljajući provincijalne štoseve iz repertoara uličarske Informer propagande“, ocijenjeno je iz SDP-a.  
Objavljeno: 12. 12. 2017 - 11:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz te partije kažu da je Đukanović bio protiv prelazne Vlade govoreći da je to“eksperiment i trik na šta Vlada neće pristati“, da je to, kako dodaju, „zahtjev naše političke konkurencije, da uđe u vlast bez izbora“, da bi to bio „crnogorski i globalni fenomen“ i mnogo toga još.

“Što se to desilo u međuvremenu od nekih mjesec da prihvati ovaj, kako sam naglasi, ‘eksperiment i trik’ svima je jasno. Naši međunarodni partneri su mu poručili da to mora da uradi. To što je u međuvremenu kupio par poslanika Pozitivne CG potpuno je nevažna činjenica, sem naravno za nekog od tajkuna koji je morao to da isfinansira. Takođe, jasno mu je da je čitav proces započet, vođen i dogovaran na Parlamentarnom dijalogu koji je pokrenuo Predsjednik SDP, jer sa njim na njegov poziv nikome padalo na pamet nije bilo da sjedne a ne da bilo što dogovara. Jednako kao što ni danas nikome ne pada na pamet da sjedne sa Đukanovićem jer njemu ne vjeruju ni ‘prijatelji’ a kamoli saveznici”, saopštili su iz SDP-a.

Oni ističu da Đukanović će se uvjeriti koliko prijatelja ima u DPS-u kada padne sa vlasti jer će tada panuti u strah, te da je, kako tvrde, dovoljno da vidi Marovića.

“Što je razlog ovolike Đukanovićeve pogubljenosti i besmislenog obmanjivanja, pa mu nije dovoljno ni kada ga demantujete citirajući mu njega samog, nego i dalje srlja u neistine, brzo ćemo saznati. Da li je razlog Đukanovićeve nervoze neke biznis prirode – da nijesu ne daj Bože presušili vodotoci za mini hidroelektrane od kojih sa najbližim okruženjem uzima milione od građana? Da nije kojim slučajem od glavnog moskovskog savjetnika – ex Miloševićevog ambasadora, traženo da vrati Šojguov orden? Ili možda Šojgu traži da se pored ordena vrate i 300 miliona koje su isparile u zajedničim moskovskim dilovima? Da ga ne brinu posljednje presude u Hagu, svjestan da ratni zločini ne zastarijevaju? Da nije što oko Telekoma? Brine li ga i dalje što je Pensa vidio na TV-u, a nadao se do zadnjeg momenta”, pitaju se oni.

Navode da ih posebno žulja to što je Ranko Krivokapić bio Predsjednik Parlamentrne Skupštine OEBS-a.

“Ne čudimo se – Đukanović je kolekcionar nekih drugih međunarodnih titula. Ličnost godine za organizovani kriminal i korupciju za 2015. koju dodjeljuje ugledna međunarodna organizacija ili možda titula specijalnog gosta u italijanskom procesu za šverc cigareta. Prestižne titule, nema što”, kazali su iz SDP-a.

Kako ističu, posebno je zanimljivo i groteskno kada o držanju za fotelju govore oni koji sa vlasti ne smiju otići.

“Teška je to sudbina kada vam je vlast sve a znate da joj se bliži kraj. Teška je sudbina onoga koji mora biti na vlasti da bi stvarao iluziju da je slobodan čovjek. Od toga nema većeg ropstva – ne pomažu tu ni milijarde, a ni hidroelektrane”, dodaju oni.

I na kraju su poručili da poslije Pinka i oni imaju nezgodno pitanje za Đukanovića.

“Ne rekoste nam, valjda zaboraviste u nervozi, jeste li ponosni na vizionarski nastup u Skupštini Republike Srpske na Palama kada ste sa Karadžićem i Krajišnikom pozivali na etničko čišćenje u BiH”, pitaju čelnika DPS-a iz SDP-a.

Komentari: 9

Prijatelji teoristi

12. 12. 2017 - 12:13

Ne znam koliko Đukanović ima prijatelja. Međutim, znam da su sada Rankovi prijatelji: Kremlj, GRU, Šišmakov, Željeznjak, general Rešetnjikov, Mandić, Knežević, Dikić, slijjedbenici Pavla Đurišića i Draže....
Fahro

12. 12. 2017 - 12:15

SDP? Ima ona pjesma: "a sad adio, a sad adiiioooooo, i ko zna gdje, i ko zna kad....".
maestro

12. 12. 2017 - 12:37

E našao se ko će da kritikuje. Minibus partija koja iščezava sa političke scene. A u pokušaju da spasu bar nešto trče pod skute kod mlađanog Bečića (četnika inače)? posrnule SNP i velikog takodje prevaziđenog "poštenjaka" Rakčevića. Toliko o principima i dosljednosti partije čiji je čelnik Ranja predstavljao sebe kao najvećeg Crnogorca, ali na svu sreću narod je to prepoznao što se i pokazalo na likalnim izborima a tek će kada budu slijedeći parlamenrarni 2020. god.
Pujo

12. 12. 2017 - 12:51

Gospodo iz SDP-a, dosadni ste, promašili temu. Imate potrebe da se po terenu rastrčite ili ostaste bez mandata. Puštite vi DPS, nego se o "svome jadu smetite". Nije vaša politička filozofija; kako mrziti DPS.
SDP

12. 12. 2017 - 13:06

Mali ljudi u pokušaju da izgovore velike riječi. Ne ide to!!!
Banalna istina

12. 12. 2017 - 13:16

Ranko se prevario prije oko 2 i po godine. Procjenio je da ce Rusi i srpski nacionalisti srusiti Mila i presao u njihov tabor. Ruska doktrina jeste da onima koji se kolebaju pridjubi stimulisu ih da odrade uslugu za njih. Jasno ne stranku nego pojedinca. Jedna zapadnavsluzba je pokvarila plan i Ranjo je ostao u cetnicko ruskom drustvu. Njegova uloga u cijelim planu je bila jedna od znacajnijih, lomio je prozapadni dio glasackog tijela. Mozda je Ranjo solidno prosao ali stranku je sahranio po svoj prilici
Jedan su duh

12. 12. 2017 - 13:30

Slusajte im saopstenja. Nemaju jednu literarnu osobu koja je u stanju da napise profesionalno saopstenje. Ovo sto izbace svake sedmice su maliciozna siktanja koja se nevrazlikuju od onih Knezevica ili Marka Milacica
psihijatar

12. 12. 2017 - 16:55

SDP....hehehesta je to?????hehehe
lea

13. 12. 2017 - 01:16

Jos se, na izdisaju, pokusavate uhvatiti za DPS... Greota je sto osta od vas...
Novi komentar