DRAMA U VAZDUHU

Avion na letu za Beograd udarila munja

Avion holadske kompanije "Transavia" na letu Amsterdam - Beograd danas je desetak minuta po uzlijetanju pogodila munja, pa je posada dobila nalog da se vrati na amsterdamski aerodrom "Šipol", radi neophodnih provjera bezbjednosti. 
Objavljeno: 12. 12. 2017 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Avion holadske kompanije "Transavia" na letu Amsterdam - Beograd danas je desetak minuta po uzlijetanju pogodila munja, pa je posada dobila nalog da se vrati na amsterdamski aerodrom "Šipol", radi neophodnih provera bezbjednosti. 

Munja je pogodila letjelicu bočno, s lijeve strane, uz jak bljesak, javlja Tanjugov izvještač, koji se tim avionom vraćao sa profesionalnog zadatka u Hagu.

Ovaj "udarac" među oblacima uslijedilo je nakon što je let prethodno kasnio tri sata i konačno poletio u 11.20.

Kapetanovo obavještenje o povratku nije izazvalo pretjerano uznemirenje kod putnika, pošto su čuli da neće morati da preduzimaju ništa, osim da ostanu vezani na svojim sjedištima.

Avion je bezbjedno sletio nazad na aerodrom "Šipol" i čeka nephodne tehničke provjere, nakon čega će putnici znati da li će i kako moći da nastave put.

Amsterdamski aerodrom je od nedjelje ujutru u kolapsu, kada ga je zahvatila sniježna mećava koja je potrajala do ponedjeljka kasno u noć. 
Zbog toga je više hiljada letova iz cijelog sveta otkazano ili odloženo.

Komentari: 0

Novi komentar