U Drušićima

Kod Cetinjanina pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane

Policija je uhapsila Cetinjanina J.J. (29) nakon što je danas u njegovoj kući u Drušićima pronašla labaratoriju u kojoj se, kako se sumnja, proizvodila i uzgajala marihuana.
Objavljeno: 12. 12. 2017 - 15:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici OB Cetinje su danas pretresli više porodičnih kuća i drugih prostorija na području Cetinja koje koristi J.J.. Prilikom pretresa u kući u Drušićima pronašli su laboratoriju sa opremom koja je prilagođena za proizvodnju marihuane.

Kako navode, radi se o dvije prostorije ukupne površine oko 45 m2 u kojima se nalazila 31 saksija sa biljkom kanabis od koje se proizvodi marihuana.

U navedenim prostorijama takođe su pronađene specijalne lampe, vaga za precizno mjerenje i uređaj za mjerenje jačine svjetlosti.

1212marihuana2

- Ove prostorije su bile opremljene klima uređajima, ventilacijom kao i sistemom za navodnjavanje po principu kap po kap odnosno uređajima koji, sumnja se, stvaraju kontrolisane uslove za uzgoj i obradu marihuane. Osim ovoga, oduzeta je i velika količina stabljika i suve materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuana – navode iz Uprave policije.

Službenici OB Cetinje su o svemu obavijestili Odsjek za borbu protiv droge. Sve što je oduzeto biće proslijeđeno u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

- J.J. je uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, priveden ovom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - poručuju iz policije.

Komentari: 0

Novi komentar