Ispovjest majke ubijenog gardiste

Poslije mog sina, ubijeno još devet vojnika zbog Mladića

Rosa Jakovljević, majka gardiste Dragana Jakovljevića, koji je nastradao u kasarni "Topčider", 5. oktobra 2004, govorila je na Ženskom sudu u Sarajevu.
Objavljeno: 12. 12. 2017 - 19:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je rekla, ni dan-danas ne zna kako je poginuo njen sin, ali je saznala da se nisu međusobno ubili.

"Poslije Dragana, poginulo je jedno devet vojnika, svi su stradali zbog Ratka Mladića. Dragan i Dražen su bili na straži u kasarni Karaš. Oficiri iz kasarne su kamere bili isključili. Prethodno su njih dvojica bili zatvoreni tri dana, jer su vidjeli Mladića kada su ga izvodili. Nešto su vidjeli što nisu smjeli... Tu su se ranije krili i Tito i Milošević. Naš je advokat naredio da se to otvori. Tu je bilo svega, tu se moglo živjeti dvadeset godina. Ali kada smo trebali da uđemo, to je sve bilo poplavljeno. Da se speru tragovi. Dragan je ubijen iz puške Dražena Milovanovića, a Dražen je ubijen iz puške mog sina. Da bi ih okaljali da su ubili jedan drugog. Vojska je tako htjela da zataška zločin", rekla je majka ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića, prenosi Danas. 

Ona navodi da su poslije tri nedjelje tražili ekshumaciju i nezavisnu komisiju da se utvrdi da li su se međusobno poubijali, pri čemu je komisija utvrdila da je vojnika ubila treća osoba. 

"Borićemo se dokle god budemo mogli da se istina sazna, premda ja nemam neku nadu da ću saznati istinu za moga života, ali bih željela da nađemo ubicu...", rekla je Rosa Jakovljević smatrajući da je vojska kriva što joj je ubijen sin. 

Ona kaže i da je jedan vojnik otišao da se razduži, te da su ga ubili pošto je vozio Ratka Mladića. 

"Taj vojnik je bio u auto-jedinici, i skinuli su ga, ubili su ga, i u crnom džaku je donijet. Ljudi ne znaju šta su sahranili." 

Ispovjest Rose Jakovljević objavljena je u knjizi "Ženski sud: O događaju u Sarajevu i o nastavku procesa", Žena u crnom.

Komentari: 6

kolo se okreće

12. 12. 2017 - 21:22

Crna goro vidiš li sada sa kime si bila saradnik.Ubijana je mladost radi zločinca koji je vec bio jednom nogom prema grobu.Srbijo ako si moralna što si ovo cinila sa svojom djecom................
Ttt

12. 12. 2017 - 21:49

Evo kome je odao počast Andrija Mandić, nakon pravosnažne presude za ratne zločine. Bojiš li se Boga u koga se lažno kuneš, Andrija, ili misliš da je i on Veliko Srbin, crni Andrija.
Greote tih nevinih momaka

13. 12. 2017 - 00:14

Neka je sram Srbiju sto ovo zataskava i sto jadne porodice trpe ovu nepravdu. Zbog koga su stradali? Zbog olosa zlocinackog!
pobise djecu i jos lazu

13. 12. 2017 - 18:25

A niko ne pita ko je pobio te momke ? Po "suverenoj"Srbiji i sa znanjem vlasti vrsljale su strane formacije i nijesu se libile da pobiju toliko neduznih regruta mladica koji nikakve veze nijesu imali u kojoj su opasnosti niti su bili obuceni za takve zadatke . Kao u JNA cuvas strazu sa praznom puskom M- 48 .
?

14. 12. 2017 - 16:34

"Strane formacije"? O cemu ti ? Mozemo li cut detalje? Ovo nije tema za sprdnju covjece.
borislav radovic

14. 12. 2017 - 09:07

ispade shesshelj heroj i covjek..sam se predao sudu u hagu ....hrtva gotiovina se predao u spaniji da ne naskodi svojoj drzavi , praljak se otrovao a onaj nesrecni crnogorac karadzic i ovaj niciji nesrecnik mladic, sakrivali se po jazbinama i podrumima , ..pa se pitam cime su zasluzili da ih ovdasnji fashisti slave ....bili su glupi i zlocesti
Novi komentar