Pronađeno i oružje

Uhapšena dvojica Beranaca sa 39 i po kilograma skanka

Policija je rano jutros oduzela oko 39,5 kilograma skanka od N.V. (36) i N.J. (26), iz Berana. Oni su uhapšeni, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Objavljeno: 13. 12. 2017 - 10:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Službenici OGB Berane su, 13.12.2017 oko 2 časa, postupajući po operativnom podatku ispred jedne vikendice u mjestu Lokve zatekli N.V. (36) i N.J. (26), iz Berana. Oni su ušli u dvorište sa motociklom beranskih registarskih oznaka na kojem se nalazilo 12 džakova. N.V. i N.J. su dva džaka unijeli u vikendicu, nakon čega su policijski službenici izvršili kontolu ovih lica i tom prilikom su pronašli i oduzeli 12 džakova u kojima se nalazilo 37 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od 39,495 kilograma. O događaju su upoznati službenici Odsjeka za borbu protiv droge“, kazali su iz Uprave policije.

Uz usmenu naredbu sudije za istragu Višeg suda iz Bijelog Polja policijski službenici su izvršil pretres vikendice, koja je u vlasništvu N.V, i tom prilikom su pronašli i oduzeli  gasni pištolj i 55 komada municije različitog kalibra.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji je naložio da se N.V. i N.J. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Komentari: 0

Novi komentar