Premijerka Srbije

BRNABIĆ: O pokušaju državnog udara nema ništa skriveno

Ne postoje informacije koje ne dijelimo, rekla je srpska premijerka Ana Brnabić na pitanje Radija Slobodne Evrope o tvrdnjama lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da su "bezbjednosne službe Srbije znale da se u Crnoj Gori priprema pokušaj terorizma u oktobru prošle godine, prije nego što je uhapšena grupa srpskih državljana u Podgorici".
Objavljeno: 13. 12. 2017 - 10:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uz ogradu da pomenutu izjavu nije vidjela, Brnabić je na konferenciji za novinare rekla da, ako takva saznanja postoje, ne misli da su ona za kritiku Srbije.

"Regionalni odnosi, uključujući odnose sa Crnom Gorom, su odlični, uprkos otvorenim pitanjima koji postoje među svim državama regiona", rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, uz ocjenu da je najvažnije da postoji stalni dijalog.

"Tako da mislim da što se tiče Crne Gore ne postoji ništa što nismo već ’jedan na jedan’ razgovarali, šta nismo usaglasili i da ne postoji infromacija koju mi ne dijelimo", rekla je Brnabić.

"Srbija sve informacije koje ima iz bezbjednosnih aspekata deli sa svojim susjedima u najboljoj mogućoj vjeri, kako bi zadržali regionalnu stabilnost koja je stvarno teškom mukom ostvarena. Kako bi pokazali, takođe, i da smo mi jedan od stubova te regionalne stabilnosti i da pomažemo kada god možemo sa bilo kojim stvarima da su u pitanju", istakla je predsjednica Vlade Srbije.

"Tako da, svakako, ako on ima takva saznanja, ne mislim da su ona na štetu ili za kritiku Srbije", zaključila je Brnabić.

Đukanović, lider crnogorskog vladajućeg DPS-a, koji je u pet mandata bio premijer, a u jednom predsednik Crne Gore, 11. decembra je, u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, kazao da je imao uvid u dosije bezbednosnih službi Srbije iz kojeg je "jasno da je materijal nastao znatno pre" 16. oktobra prošle godine, kada je otkrivena i uhapšena grupa kojoj se sudi za pokušaj nasilne smene vlasti s ciljem sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO.

Komentari: 7

A što

13. 12. 2017 - 10:32

ti znaš, neviđela se? Ti šalješ pismeni izvještaj ruskom ambasadoru u BG i glumiš Premijerku. Ajde bježi tamo...
ma pusti ga

13. 12. 2017 - 10:52

Sta sad treba Srbija da brine o Milu ? Sto mu nije javio Milivoje a kaze da je znao i saradjivao sa pucistima ?
Svijet kako ga srbadija zamisl

13. 12. 2017 - 13:04

Zato ste uvijek kontra svijeta, zato nema rata koji ste propustili, zato ste u zavadi za susjedima... jer vi je ovo pravda. Sto mislis da je sa teritorije neke susjedne drzave organizivan puch u Srbiji? Bili bi isti rezoni? Vi imate nekoliko pravdi, zavisno za koga.!E pa srbadijo iz CG srecom te svijet nije uredjen kako ga vi zamisljate, inace bi danas njim vladao Amfilohije, Radovan ili Arkan
zubin potok

13. 12. 2017 - 13:28

Zasto CG nije javila Vucku da se sprema antentnat na njega i da je oruzje u Jajnicima sakriveno ? Il kad su ga ono kamenjem najurili u Potocare ?
ajd polako

13. 12. 2017 - 14:10

Neka ti te priče, nijesmo naivni
a eee

13. 12. 2017 - 14:13

Nemate vi pojma, čak nije vam ni bitno učešće vaših građana u pohodu na Crnu Goru...Ma, hajte...
Boban Bg

13. 12. 2017 - 19:43

A ja sam svjedok da si ti obična marioneta i da ni nemaš pojma o čemu se priča! Da te neko pita da navedeš tri stvari koje je BIA ustupila CG ne bi imala pojma!
Novi komentar