POGLED IZ BEOGRADA

Ugroženo izdajstvo Crne Gore

Da su politički prvaci jedne nacionalne grupacije u Crnoj Gori na čelu sa predsjednikom Savjeta Srba održali svečanu akademiju u čast istorijskog nestanka crnogorske države, kada su, prije 99 godina, uz naoružane  žandare srpke vojske, privedeni poslanici na sramnoj Podgoričkoj skupštini 1918. da glasaju za nestanak države Crne Gore i tako nasilno prekinu njeno  hiljadugodišnje trajanje, nije neko posebno iznenađenje.
Objavljeno: 13. 12. 2017 - 11:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Mihailo TERZIĆ

Začuđujuća lakoća apsurda je činjenica da to anticrnogorsko velikosrpsko političko  jezgro u glavnom gradu države u kojoj žive, uz blagoslov SPC, prisustvo osuđenog ratnog zločinca u ime velikosrpstva, aktera državnog udara i predstavnika matice države RS, javno saopštiše, da ne poštuju savremenu i slobodnu Crnu Goru i njene državne simbole.

Poseban specijalitet političkog i ljudskog bezobrazluka od oragnizatora ovog javnog skupa, koji bi u svakoj demokratskoj državi svijeta bio zabranjen, je izjava predsjednika Savjeta Srba u Crnoj Gori, da su Srbi u CG veoma ugroženi?

krajisnikI zaista, ko je ugrožen?

Na sreću, ovog puta nije ugrožena država Crna Gora, kao što je bila 1918. godine. Nijesu ugroženi ni lojalni građani Crne Gore ni crnogorski patriote. Ni oni od Prirode, ni oni od Države.

Na žalost, nijesu ugroženi ni nosioci organizovane antidržavne veleizdajničke politike u Crne Gore,  ni zvođači radova nasilnog rušenja legitimnog državnog poretka slobodne i samostalne Crne Gore.

Zahvaljujući kolektivnoj pariotskoj svijesti građana CG i prvacima te svijesti, koji smjedoše, umješe i mogoše da istrgnu Crnu Goru iz “ balkanske kasapnice“, jedino je ugrožena deluzivna i retrogradna, destruktivna velikodržavna ideologija i politika, sa plaćenim jurišnicima koji su se drznuli da na dan istorijske nasilne smrti viševjekovne crnogorske države, ponovo prizivaju iste  dželate, koji koji su prije 99 godina obavili prljavi posao za tuđe interese, da ponovo pripreme reprizu sahrane savremene i slobodne crnogorske države. Ta nekrofilska politička ordija  okupljena da likuje nad istorijskim ubistvom jedne slobodarske države, bez imalo stida, nazvaše to zlodjelo „svijetlom stranom crnogorske istorije“.

terzicRuganje identitetu: I tako u sred Crne Gore pljunuše u lice građanima Crne Gore i narugaše se crnogorskom državotvornom identitetu i milenijumskom kontinuitetu njenog trajanja.

I pošto represivni i imunološki subsistemi države Crne Gore, dremljivo, ispratiše ovaj sramni dogođaj u Centru Podgorice, pazeći da ugroze njegove aktere, akteri sami sebe, od sebe, proglasiše ugroženim!?

Kreatori i finansijeri antcrnogorske politike, čiji se abonenti i simpatizeri okupiše na ovom sramnom skupu, da nesebično, uz pomoć  „spin majstora“i anticrnogorskih propagnadnih medija, tipa „Sputnjik“ navodno, spriječe da da se u Crnoj Gori ne formira, kako kažu „Novi Čovjek“. Oni, zapravo, traže reinkranaciju starog nečovjeka, onog koji će da pristane na podaništvo i sluganstvo osvajaču Crne Gore, bez Čovječnosti i Čestitosti.

Crnoj Gori nije potreban „Novi Čovjek“ njena slobodaraska istorija je afirmisala Čovječnog Čovjeka, koji je vazda bio naredan „braniti sebe od drugih i druge od sebe“. Čovjeka Čovječnosti, Čestitosti i Čistosti, baš onakvog, koga su političi preci današnjih izdajnika Crne Gore pokušali ubiti i zatrijeti prije 99 godina.

 

Komentari: 21

Deki

13. 12. 2017 - 11:47

Odličan tekst. Svaka čast autoru!
Bata Cuce

13. 12. 2017 - 11:57

Poštena priča., samo im niko ne brani da ponište tzv. podgoričku skupštinu, bar deklarativno, no neće, jer od nje ima po malko i koristi. Kad zatreba., kao i od Anfilohija i Miraša. Od svakog na svoj način, do se smatra pametnom politikom i , zs sada, ima prodju.
Zoran beograd

13. 12. 2017 - 12:49

Pravi komentar o velikosrbima u crnoj gori.
Станислав

13. 12. 2017 - 12:52

Па ПГ скупштина србског народа у ЦГ није одржана у Крушевцу или Нишу но у ПГ,и израз је вјековних тежњи србског народа на том простору да се ослободи и уједини. То је била и тежња Петровића, али Николе не ако он неће бити вође тог уједињења. Иако је остао Србин и у емиграцији, чињеница да је шуровао са Аустријом и Италијом је учинила да Србија буде пијемонт уједињења,дакако под патронатом побједника,ФР МАСОНЕРИЈЕ. Није ни та творевина била добра, али свакако већи израз ширих тежњи нашег народа него парцијалност,сепаратизам и локал патриотизам на уштрби ширих националних интереса.
ajd polako

13. 12. 2017 - 13:47

Kralj Nikola: "Crna Gora je Crnogoraca! To je bilo i to će biti!"
WOG

13. 12. 2017 - 14:12

Jedno od većih dostignuća te skupštine je izgleda ignorisanje jednačenja po zvučnosti.
stala ti je slava

12. 04. 2018 - 09:57

Ako si Crnogorac Slomićeš ogledalo, jer u njemu vidiš ružan, izobličen odraz predaka Ako si Srbin, postiđećeš se zla koje činiš jednom od najmanjih, a najvećih naroda svijeta, Ako si čovjek, shvatićeš da se homo sapiens stidi biti na nižem nivou od majmuna, psa, Ako si Stanislav, zalajaćeš i podśetićeš zamišljenog gazdu da treba da jedeš. žalosno
pera kojot

13. 12. 2017 - 14:20

druže da nešto traje milenijum mora da prije tih 1000 leta dodje neko ko se prepoznaje ko Crnogorac različit po svemu od okolnih naroda i otpočne novu historiju( ko Arpad, Tomislav ili neko treći) CG je nastala igrom historijskih događaja tek od vremena Petrovića sve ostalo je mitomanija. a ti i dalje iz krvničkog Bg pišti rodu svome.više neprijatelja nekog grada nema na svijet neđe da živi ko što ima i trpi taj BG
Nemanja

15. 12. 2017 - 09:09

Ne vredi batice, džabe komentarišeš ovde, previše je ostrašćenih!
Sava

13. 12. 2017 - 16:09

Ista je to fela cetnicka i premijer i njegova partija i institucije ! Njihovo ćutanje njima ce se o glavu obiti ! Pustiti cetnike da pljuju moze samo ova Drzava i ova vlast ! A sto ta fela cetnicka do Pristine ne podje ?
Alx

13. 12. 2017 - 18:15

Bravo
Objektivno

13. 12. 2017 - 18:42

Ovi što ne vjeruju neka se malo informišu, ajedna od knjiga koju treba pročitati je ova: https://hr.wikipedia.org/wiki/Nekoliko_stranica_iz_krvavog_albuma_Kara%C4%91or%C4%91evi%C4%87a_(knjiga)
CRNOGORSKI 007

13. 12. 2017 - 18:47

PITAM SE KAKO VAM VISE NE DOSADI DA SRBUJETE I SEBE LAZETE,KAKO NE SHVATITE DA STE SE UNISTILI U CELOM REGIONU.
Nemanja

15. 12. 2017 - 09:12

E Mihailo, Mihailo, pa vidiš tu fotografiju, baš tu koju su objavio uz ovaj članak, e znaš li MIhailo koliko "tvojih" Crnogoraca živi i radi u tim zgradama na toj gotografiji, znaš li? I kako se osećaju, kao stranci, građani drugog reda, loše im je mnogo, toliko loše da se eto svi vraćaju nazad u Crnu Goru? I šta rade, jesu li građani drugog reda ili sede u foteljama? Pa jel se jedan vrati, jedan?
miloandrov

10. 01. 2018 - 17:48

Poštovani rođaci i prijatelji...to su bila samo dva koncepta izgradnje države -ujedinjenje ili nezavisnost.Ako okrenete stare novine i izjave bjelaša i zelenaša vodjet ćete da su se oni ,i jedni i drugi,osjećali Srbima.To ,,krvavo ,,ujedinjenje đe su se protivnici ujedinjenja posle okršaja vraćali svome domu brojčano je bilo toliko veliko da su sto puta više izginuli Čevljani i Pješivci oko pasišta....Gledajmo naprijed da sa susjedima budemo u najboljim mogućim odnosima sa Srbijom posebno dobrim štaviše bratskim
crno crnov

12. 04. 2018 - 09:37

Ha ha ha treba biti u boljim odnosima sa Srbima da nas bolje pojedu. spuštavasmo se mi na vaše uže za uvijek zbogom Srbi
ime govori

12. 04. 2018 - 09:33

težak je pečat zvati se N E M A NJ A. Ko to normalan ( narod, čovjek) sinu da takvo ime. Ko normalan može nositi takvo ime??? Srećno, Vazda bile Nemanje
more & kopno

31. 01. 2018 - 21:21

Crna Gora je domovina njenih svih građana a bilo čije izdizanje iznad ovog vodi ih u pad.Srbi su je svojatali kao Srpska CG pa izgubili more I CG kopno.Ovdje se svi pronađite I urazumite, mora I kopna ima za sve narode samo neka se sve stavi u jednakost.
Martin

07. 02. 2018 - 14:15

Nama ovakva Vlada ne treba..sve je moguce u cg i da niko ne odgovara..Danas je CG gora nego 1918g..Vlast je ka magla i nikakvu sigurnost gradjani nemaju.kad su izbori vlast trazi glas i opet u krug.CG je na izdisaju
Odiva

05. 03. 2018 - 14:44

Neče dugo ovi srbovat prosjek godina im je 99 . No je muka od onih što se poženiše u Beograd pa sad pljuju po Crnoj gori i nevalja im ništa ovamo.
Admine

12. 04. 2018 - 09:47

Pitanje administratoru, Zašto ste skratili vrijreme kucanja i slanja komentara pa se ni misao nema kad uobličiti? Zašto sve mjerite svojom plitkom pameću i mislite da se za 3 minuta može najbolje izraziti jedna misao i poentirati, odbraniti od napada 10 na jednoga. Srpski jeste, napadni skubni malo crnogorstva i bježi, a oni nek se brane da nijesu antisrbi.
Novi komentar