Krivična prijava protiv dvoje državljana Ruske Federacije

Rusi osumnjičeni za falsifikovanje isprava

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije rasvijetlili su falsifikovanje isprava, odnosno ovjeravanje putnih isprava ruskim državljanima falsifikovanim pečatom kako bi ova lica regulisala boravak u Crnoj Gori. Za ovo krivično djelo osumnjičena su dva lica, državljani Reuske Federacije. Falsikovanje je otkriveno na graničnim prelazima, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.Objavljeno: 13. 12. 2017 - 12:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici ovog Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.B. (46) i T.B. (45), državljana Ruske Federacije sa prebivalištem u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave kao produženo krivično djelo.

Osnovano se sumnja da su V.B. i T.B. u više navrata, u produženom trajanju, ovjeravali putne isprave državljanima Ruske Federacije nevažećim falsfikovanim pečatima graničnih prelaza u Crnoj Gori za novčanu nadoknadu, a radi regulisanja  boravka tih lica u Crnoj Gori. Nakon toga ta lica, državljani Ruske Federacije, su sa tako ovjerenim putnim ispravama i otisnutim falsifikovanim pečatima graničnih prelaza zatečena u kontroli putnih isprava na graničnim prelazima tokom novembra i decembra 2017. godine, čime su dva osumnjičena lica, kako se sumnja, počinila predmetno krivično djelo u produženom trajanju, u više navrata i u kontinuitetu.

Komentari: 1

zlo ka ti je

13. 12. 2017 - 16:44

Da to nijesu Edi i Sismarkov dosli da obidju Sindju inkognito ?
Novi komentar