Joković: Medalje plod ozbiljnog rada i garant za budućnost

Rezultati i medalje plod su ozbiljnog rada i garant da za budućnost crnogorskog karatea ne treba brinuti, kazao je predsjednik Karate saveza Vladimir Joković. Crnogorski karatisti nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore završili su sa 17 medalja, po pet zlatnih i srebrnih i sedam bronzanih.
Objavljeno: 13. 12. 2017 - 15:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Joković je kazao da je u Igalu ostvaren dobar rezultat, koji je crnogorsku reprezentaciju svrstao na peto mjesto u generalnom plasmanu.

"Rezultat dobija na znalaju ako se uzme u vidu da smo nastupili sa znatno manje takmičara nego reprezentacije koje su ispred nas plasirane. 
Organizacija šampionata bila je na visokom nivou, dobili smo pohvale svih učesnika. Posebno je značajna pohvala generalnih sekretara Evropske i Balkanske karate federacije, Stjepana Čelana i Slavoljuba Pipera", kazao je Joković na konferenciji za novinare.

On je kazao da Karate savez duguje zahvalnost Ministarsvu sporta na pomoći u organizaciji, kao i opštini Herceg Novi i Institutu Simo Milošević.

"Finansijski epilog šampionata veoma je povoljan. Od sredstava dobijenih od Ministarstva sporta kupili smo kompletnu opremu i imaćemo sve za naša buduća takmičenja. Sve obaveze smo završili tako da možemo konstataovati da je ukupna organizacija bila na visokom nivou. Uz pomoć sponzora i same organizacije poslije tužeg vremena Savez će godinu završiti bez dugova", kazao je Joković.

On očekuje da će uspješna godina crnogorskog karatea biti krunisana proglašenjem Marija Hodžića za sportistu godine.

"On objektivno ima najbolji rezultat. Bio je bronzani na seniorskom prvenstvu Evrope i bronzani na šampionatu svijeta za mlađe seniore", kazao je Joković.

Predsjednik Tehničkog komiteta Vojin Dulović kazao je da je Karate savez imao priliku da se oduži ljudima iz Balkanske karate federacije.

"Više puta smo bili gosti na šampionatima i uvijek smo bili dobro dočekani. Potrudili smo se i uspjeli smo da organizujemo dobro šampionat, da budemo dobri domaćini", kazao je Dulović.

Bronzana u pojedinačnoj i zlatna u katama ekipno, Jovana Marić kazalaje da je zadovoljna rezultatom i prikazanim na šampionatu.

"Posebno sam zadovoljna ako se ima u vidu da sam u Igalu debitovala u konkurenciji mlađih seniorki. Konkurencija je bila jaka laka, ali usojela sam da se domognem medalje. Sa dvije klupske drugarice iz Budućnosti osvojile smo zlato u katama ekipno.
Hvala mom klubu i treneru Neli Tatar, nastavićemo da radimo i da ćemo još bolje i kvalitetnije dočekati naredna prvenstva", rekla je Marić.

Šampion Balkana u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, Nenad Dulović ocijenio je svoj nastup na šampionatu kao uspješan, navodeći da će vjeruje daće na Evropskom prvenstvu biti još bolji.

"Zadovoljan sam izdanjem iz Igala, ali vjerujem da mogu i bolje. To ne znači da to neću uraditi već u Sočiju na EP. Imao sam četiri meča, sva četiri sam dobio. Posebno sam zadovoljan zlatom u ekipnoj konkurenciji, jer smo drugi put uzastopno najbolji. Šampionat u Igalu bio je za mene test za EP. Nadam se da ću se i u Sočiju domći medalje", rekao je Dulović.

Prema rječima Luke Ivanovića, zlatnog u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, crnogorski karatisti i u izuzetno jakoj konkurenciji potvrdili su kvalitet.

"Postao sam prvak Balkana, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Siguran sam da je to tek početak niza mojih dobrih rezultata. Oko dva mjeseca radim sa novim trenerom i nadam se da ću biti sve bolji i bolji. Nadam se da će naredna sezona biti prekretnica moje karijere", rekao je Ivanović.

Kadetski prvak svijeta, Bojan Bošković kazao je da je zadovoljan što je nastavio trened osvajanja zlatnih medalja.

"Bilo je teško takmičenje, posebno ako se uzme u vidu da je bilo jedno od prvih na kojem sam nastupio kao junior. Nadam se da ću osvojiti još dosta medalja. Slijedi EP gdje ću se potruditi da osvojim neku od medalja i da se plasiram na Olimpijske igre mladih u Argentini 2018. Hvala treneru Žarku Rakoviću, selektoru Slobodanu Vlahoviću i predsjedniku Saveza Vladimiru Jokoviću", kazao je Bošković. 

Crnogorska reprezentacija u generalnom plasmanu završila je na petom mjestu, iza Turske (10 zlatnih, dvije srebrne i osam bronzanih), Makedonije (9 z, 9s i 12 b), Srbije (9z,7s,19b) i BIH (5z,9s i 14b). 

Zlatna odličja u Igalu osvojili su muški tim u borbama mlađih seniora i ženski kata tim mlađih seniorki, junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović.

Srebro je pripalo ženskom kadetsko-juniorskom kata timu, mlađi seniori Nikola Malović i Ksenija Rajović u borbama, Vladimir Mijač u katama katama i juniorka Andrea Dragojević u borbama. 

Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju i Jovani Marić u katama, muški kadetsko-juniorski kata tim, muški juniorski i ženski tim u borbama mlađih seniorki.

Komentari: 0

Novi komentar