V.d. načelnika generalštaba obišao nove pripadnike VCG

Daković: Mora se imati obaveza prema uniformi

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) moraju imati svijest i obavezu prema uniformi koju nose i njenim obilježjima, poručio je vršilac dužnosti načelnika Generalštaba VCG Ilija Daković.Objavljeno: 13. 12. 2017 - 17:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je danas, zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Slobodanom Filipovićem, obišao nove pripadnike VCG, koji su na osnovnoj vojničkoj obuci u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Filipović je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem.

On je poručio polaznicima osnovne vojničke obuke da će im ministarstvo pružiti punu podršku u razvoju sposobnosti i daljem unapređenju kapaciteta kroz razne vrste obuka, školovanja i usavršavanja, kao i da se od njih očekuje bezuslovna podrška interesima Crne Gore i Vojske“, kaže se u saopštenju.

Daković je pohvalio nove vojnike zbog dosadašnjih rezultata postignutih na obuci.

On je, kako se navodi, poručio da su izabrani među velikim brojem aplikanata na konkursu, i da se od njih očekuje da i daljim radom, angažovanjem, požrtvovanošću i zalaganjem, po povratku u matične jedinice opravdaju ukazano povjerenje.

„Načelnik Generalštaba je naglasio da svi pripadnici Vojske moraju imati svijest i obavezu prema uniformi koju nose i njenim obilježjima, kako u vrijeme boravka u kasarnama VCG, tako i van njih“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za obuku u Danilovgradu 52 nova pripadnika VCG.

Komentari: 0

Novi komentar