Dekan Filološkog fakulteta

Žele moju smjenu

Studentsko vijeće Filološkog fakulteta u Nikšiću pokrenulo je peticiju u kojoj su, između ostalog, zbog nezadovoljstva uslovima studiranja zatražili ostavku dekana Dragana Bogojevića, ali je on za Pobjedu rekao da je ova priča pokrenuta samo iz razloga da se pokrene njegova smjena.
Objavljeno: 14. 12. 2017 - 07:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Studenti su u peticiji pojasnili da su zatražili ostavku Bogojevića iz razloga što već tri mjeseca nemaju komunikaciju sa upravom. Žale se, takođe, da nemaju redovna predavanja i konsultacije sa profesorima, obavezne popravne kolokvijume, a smatraju i da se Bolonjska deklaracija ne primjenjuje kako bi trebalo.

Pozvali su Univerzitet i Studentski parlament UCG da ih podrže, ali i pozovu dekana na odgovornost. Bogojević za naše novine nije želio da komentariše njihov poziv da podnese ostavku.

Kazao je , međutim, da sve što u peticiji piše je „klasična manipulacija studentima i profesorima ovog fakulteta“. Performans, ističe on, u ,,režiji studenta povjerenika Strahinje Vasiljevića ima samo jedan cilj - da inicira njegovu smijenu“.

- Nije tačno da studenti nemaju tri mjeseca nikakvu komunikaciju. Odgovorno tvrdim da kod mene ne može da dođesamo neko ko to ne želi. Vrata dekanata uvijek su bukvalno širom otvorena za sve zaposlene na fakultetu, a samim tim i za sve studente ili njihove predstavnike. To je lako provjerljiivo, svi to znaju, a sasvim izvjesno i student Vasiljević - kazao je Bogojević.

Istakao je da niko od studenata sa njim nije razgovarao o zamjerkama koje su napisane u peticiji.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 10

Crmničanin...

14. 12. 2017 - 07:17

...A kome trebaju dobri i pošteni..? Znamo sa kim se upoređuju...Nažalost...
I ti si istog

14. 12. 2017 - 10:57

poštenja i dobrote, prepoznao si se.
Crmničanin...

14. 12. 2017 - 12:59

... a da ti što prepoznade dobrotu malo počivaš u miru , a..?
Nije vino

14. 12. 2017 - 16:45

za svakoga.
Bogojević govori istinu

14. 12. 2017 - 07:50

Vrata dekana su uvijek sirom otvorena, kad god je neko htio ukazati na neki problem mogao je slobodno to da iskaze. Bogojević je uvijek posao u susret studentima po bilo kojem pitanju, zato ovo sto govori ovaj student Vasiljevic nije tačno
Milijana

14. 12. 2017 - 08:06

Bogojević je odličan lik, pravi intelektualac .....
Sasa

14. 12. 2017 - 08:17

OpetBjelica krenuo u akciju,a?
"nezavisni intelektualac"

14. 12. 2017 - 09:37

Logično je da odeš kako si i došao a otrgovao si Podgoricu...."novo lice Podgorice"..., nijesmo zaboravili...
veliki getsbi

14. 12. 2017 - 12:34

Naravno da žele tvoju smjenu! Nego što! A i odavno si zaslužio. Neće se zaboraviti kako si onda za nos povukao pola Podgorice ("za novo lice Podgorice"). Znaš, "Bog ne plaća svake subote - nego kada je njega volja".
Sunce

14. 12. 2017 - 23:20

Bogojević je čovjek koji se vodi moralnim načelima, a ne korišću, u šta se svi mogu lako uvjeriti. Može li ovaj stogodišnji student to dokazat za sebe? Sjetimo se ko je, uprkos svemu, stao uz đake Danilovgradske gimnazije kada je trebalo! Treba obavezno napraviti peticiju da se vidi koliko ljudi se ne slaže se ovim što je Vasiljević zatražio. Akademski građani, odbranimo kulturu! Ajde da čujemo studente, mi ga najbolje znamo! Sad će se vidjeti koliko je nas koji tvrdimo da je ovo odličan dekan, profesor, i prije svega čovjek!!
Novi komentar