Proročanstvo

Šta je Nostradamus predvidio za 2018. godinu?

Na današnji dan, 14. decembra, rođen je veliki francuski prorok Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, koji je za narednu godinu predvidio mnogo turbulentnih događaja.
Objavljeno: 14. 12. 2017 - 11:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nostradamus je rođen u 16. vijeku, a kao poznati ljekar i astrolog uživao je veliki ugled u društvu. 

Ipak, ono po čemu je bio najpoznatiji jeste njegova navodna sposobnost predviđanja događaja. 

Jedan od njegovih najvjernijih poštovalaca bila je Katarina de Mediči koja ga je, zbog afiniteta ka okultnom, štitila od inkvizicije u doba kada se vještičarenje kažnjavalo smrću. 

Francuski prorok bi navodno punio činiju vodom, koju bi zatim dugo posmatrao. U tim trenucima javljale bi se vizije budućnosti. 

Kako su vjekovi prolazili, tako je svijet počeo da razvija pomješana osjećanja o ovom proroku. Mnogi Nostradamusa vide kao jednog od najvećih prevaranata svih vremena, dok drugi smatraju da njegova proročanstva ne treba olako uzimati u obzir, s obzirom na to da se veliki dio već obistinio. 

Nostradamus je predvidio nekoliko izuzetno negativnih događaja za 2018, koji bi u potpunosti trebalo da izmjene planetu onakvu kakvu je danas znamo. 

Francuski prorok vidio je da će se svijet suočiti sa promjenama među nacijama i da će se dogoditi nekoliko većih prirodnih katastrofa koje će potresti svijet. 

Ove godine tako bi trebalo da dočekamo erupciju Vezuva, iza koje će slijediti jak zemljotres, a ova dva velika događaja odnijeće živote 16.000 ljudi. 

Prorok je predvidio i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osjetiti širom svijeta. 

Čini se da je Nostradamus bio svjestan i klimatskih promjena, jer je tvrdio da će "Kraljevi opljačkati šume" i "da će se nebo otvoriti, a polja sagoreti od toplote". 

Poznati prorok je takođe tvrdio da će u Francuskoj početkom 21. vijeka započeti rat, koji će se proširiti na preostali dio Evrope i uključiti "sukob sve velike sile". Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od 27 godina (2025. godine) opet zavladati mir, ali da će "malo ko moći da uživa u njemu". 

Najpreciznija Nostradamusova predviđanja koja su se obistinila do sada su: 

Francuska revolucija

Veliki požar u Čikagu 1871. godine

Otkrića Luja Pastera

Jačanje moći Adolfa Hitlera u Njemačkoj 30-ih godina

Slijetanje na Mjesec

Ubistvo Kenedija

Stvaranje atomske bombe

Teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001.

"Veliki vatreni zemljotres će pogoditi Novi Grad. Dvije velike stijene će se dugo boriti; a onda će Aretuza (grčka nimfa) obojiti novu rijeku u crveno. Niko neće biti pošteđen", pisao je Nostradamus za pad Kula bliznakinja.

Komentari: 4

Slobodasn Gluščević

14. 12. 2017 - 13:27

Kad prođe 2018. vidjećemo što je predvidio, jer još niko nije uspio u naprijed da rastumači njegova proročanstva.
Pajo

14. 12. 2017 - 15:36

Sto veli za nase euroatlantske integracije?
DPS

14. 12. 2017 - 18:37

A hoće li DPS vladati do 2118.godine?
otkazano

14. 12. 2017 - 19:02

Treci svijetski rat i smak svijeta otkazan zbog nedostatka finansijskih sredstava za njihovu realizaciju,vlada cg ce pomoci pomenuton dogadjaju shodno mogucnostima
Novi komentar