Podgorica

Izložba projekata na temu uređenja Ribnice kroz istoriju do danas

Glavni grad organizuje izložbu projekata koji su se bavili tematikom uređenja Ribnice kroz istoriju do danas, u izložbenoj sali biblioteke "Radosav Ljumović". Otvaranje izložbe kao i detalji o daljim koracima koje će Glavni grad poduzeti ka realizaciji ove ideje biće upriličeno u utorak, 19. decembra u 12:00h. Izložba će ostati otvorena za javnost do 25. decembra.
Objavljeno: 14. 12. 2017 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjećamo da je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada - Podgorice je pokrenuo ideju uređenja korita rijeke Ribnice od Sastavaka (Skalina) do Novog mosta.

Ušće Ribnice u Moraču kao mjesto sa kojeg je ovaj grad započeo svoje postojanje, mjesto koje je svim stanovnicima ovog grada urezano u odrastanje nosi snažnu simboliku i istorijsku vrijednost koja je godinama inspirisala arhitekte i građane snovima o konačnom otvaranju ove lokacije.

Ovim povodom je sredinom protekle godine bio organizovan konkurs za idejno arhitektonsko rješenje uređenja korita Ribnice kojim se došlo do interesantnih i kvalitetnih projekata koji će biti osnova za dalje djelovanje na ovom polju. 

Komentari: 0

Novi komentar