Oproštajna posjeta

Marković - Tataržinska: Pokazali ste da ste prijatelj kad je najvažnije

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Poljske Irenu Tataržinsku.
Objavljeno: 14. 12. 2017 - 12:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da su bilateralni odnosi Crne Gore i Poljske kvalitetni, prijateljski i sadržajni, da dobijaju novu dimenziju partnerskim i savezničkim odnosom unutar NATO-a, i da obje strane vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu.

Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo i konkretnim rezultatima dobrih odnosa dviju država rekavši da ohrabruju povećanje broja poljskih turista u Crnoj Gori i sve intenzivnije interesovanje investitora iz Poljske za našu zemlju.

„Poljska je prijatelj Crne Gore i to je pokazala u najtežim trenucima kada je to nama bilo najpotrebnije i najvažnije“ – rekao je predsjednik Marković.

Ambasadorka Tataržinska je ocijenila da je Crna Gora ostvarila u vrijeme njenog mandata veliki uspjeh ulaskom u NATO i da se brzo približava članstvu u Evropskoj uniji i konstatovala da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru u evropskim integracijama.

Predsjednik Vlade se zahvalio ambasadorki Ireni Tataržinskoj i na ličnom doprinisu kvalitetnim odnosima dviju država i uspjesima Crne Gore.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar