Krivična prijava protiv osam lica i šest firmi

Fiktivnim fakturama oštetili budžet za 1,2 miliona eura?

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), u nastavku akcije kodnog naziva „Vardar“, 12. decembra podnijeli krivičnu prijavu SDT-u protiv osam fizičkih i šest pravnih lica osnovanih u Crnoj Gori, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u vezi krivičnog djela utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.
Objavljeno: 14. 12. 2017 - 13:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Uprave policije, primjenjujući operativno taktičke metode i na osnovu prikupljene dokumentacije, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su prijavljena pravna lica DOO “Kolma Elektro” Budva, DOO “RDZ” Budva, Doo “Ktitor” Budva, DOO “Ibograd” Budva, DOO “DIL Commerce” Podgorica i DOO “Benny P” Podgorica, i odgovorna i ovlašćena lica u tima pravnim licama: M.K. (42), R.Z. (35), T.Z. (36), M.L. (59), D.R. (38), E.R. (43) I A.D. (29), kao i povezano lice D.K. (56), počinili navedena krivična na način što im je više pravnih lica, osnovanih od strane državljana Makedonije, izdavalo tzv. fiktivne fakture za neizvršene usluge, robu i radove, nakon čega su prijavljena preduzeća vršila plaćanja po fakturama, te je na taj način sa računa pravnih lica neosnovano podignuto preko 5 miliona eura, čime su prijavljena fizička i pravna lica, kako se sumnja, pričinila štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 1.204.068,20 eura.

- Službenici Specijalnog policjskog odjeljenja u saradnji sa SDT, a u sklopu predmeta „Vardar“, i dalje sprovode aktivnosti u skladu sa svojim ovlašćenjima u cilju otkrivanja počinilaca predmetnih krivičnih djela – poručuju iz Uprave policije.

Komentari: 2

Marko

14. 12. 2017 - 15:39

Jesu li ovo tajni agenti što im pišete samo inicijale???
Pyer

15. 12. 2017 - 10:42

Daih ne blamiraju javno.Inace neka odma priznaju to muljanje i bog ih veselijo.
Novi komentar