HAVARIJA NA SJEVERU

Palo više od 130 stubova

Nepovoljni vremenski uslovi oštetili su djelove mreže sa koje se napaja seoski kraj Pljevalja, Šavnika i Žabljaka, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).
Objavljeno: 14. 12. 2017 - 20:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema prvim podacima sa terena, kako se navodi, havarisano je više od 130 stubova, od kojih su sedam željezno-rešetkasti, a dva betonska.

“Više od 60 odsto havarija je locirano na seoskom području opštine Žabljak”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se precizni podaci o obimu štete još sumiraju, jer je nemoguće obići određene djelove mreže zbog neprohodnih puteva.

“Zbog obima oštećenja i neprohodnih puteva situacija je najsloženija u Šarancima i na potezu od sela Malinsko prema Boanu. U Pljevljima problemi na mreži su najizraženiji na udaljenom seoskom području, Gradac i Višnjica”, kazali su iz CEDIS-a.

Kako su istakli, teška pristupačnost mreže i konfiguracija terena otežavaju lociranje oštećenja i dopremanje materijala neophodnog za opravku i usporavaju sanaciju kvarova.

“Imajući u vidu brojne aktivnosti na pripremi mreže za zimske uslove rada, još jednom ističemo da je problem u napajanju pomenutih područja u najvećem broju slučajeva posledica ekstremno nepovoljnih vremenskih uslova”, poručili su iz CEDIS-a.

Komentari: 7

XY

14. 12. 2017 - 20:39

Zamislite ,nepovoljni vremenski uslovi ,LAKSE BI VAS GRAĐANI SVATILI DA STE NAPISALI, NESTRUCNOST I NEOZBILJNIST U SVIM POSLOVIMA , PA MI NEMAMO STRUJE OD KADA JE ZASIJALA U CG ,, BRUKA I SRAMOTA
Imaćete struje

15. 12. 2017 - 01:42

Ali ne više ovako potpuno nerezonski sa dalekovodima koji vode u ennastanjene krajeve, koji su potpuno nerentabilni. To se u zapadnim zemljama radi na drugi način. Da vidimo što ćete onda "pričati"!
zapadni krajevi

15. 12. 2017 - 09:08

Bila je stavka u racunu za struju " za elektrifikaciju sela" toliko % iz koje su subvencionirani ti nerentabilni krajevi . U "zapadnim krajevima" svaka stala na Alpima ima struju pa cak i kad je jedina i kad nije rentabilno.
pljevaljski jalijaš

14. 12. 2017 - 21:17

Tekst I sama tema je vise nego za plakanje.Opstina Pljevljevla sa svojom T.Elektranom proizvodi el.energiju I dozvoljava da joj raznorani mesetari kradu i razvlače Iistu.Opstina nije u stanju osigurati sigurne vodove el.en. i svako nevrijeme dotrajale drvene vodove poravni sa zemljom.Sličie ponovljive svake godine stvaraju nepovjerenje kod građana I tako napustaju ova područja.TE Pljevlja I rudnici u ovoj opstini uvjek su nekakvi donatori svega I svačega u CG a nisu u stanju pomoci svom stanovnistvu.
Astro

14. 12. 2017 - 22:58

Imam porodicnu kucu u selu izmedju Pljevalja i Zabljaka u plevaljskoj opstini, kuca je naponski prikopcana sa drvenog stuba starog barem 50 godina i koji je u veoma losem stanju i truo, kojemu su jos prosle godine iskocile one keramicke izolacije za vezivanje kablova i sad vise u vazduhu...2 godine zovemo, kumimo i molimo da se stub promijeni, em sto je klimav i truo, em sto njegovim padom ostaje bez ee napajanja barem pola sela, chak smo i iskopali rupu za novi stub, jer nam je receno da ce to ubrzati zamjenu...niko do sad nije dosao...ne znam trenutno kakva je situacija sa stubom i nije mi jasno zasto se cheka da neki stub padne da bi se zamjenio novim, i time pricinjava jos veca steta... zna se koliki im je zivotni vijek i kad treba da se mijenjaju....
satelitski snimak

15. 12. 2017 - 08:46

E taj truli stub jos stoji a popadali su svi ostali .
Niksicanin

15. 12. 2017 - 06:54

Drveni stubovi po savnickim selima su vam stari po 50 godina i onda se cudite sto vam padaju i sto vam ljudi ostaju bez struje u ovim zimskim danima.A ljeti umjesto da ih mjenjate vi odmarate.Gdje je odgovornost direktora distribucije Zabljak ???
Novi komentar