Razbojnici upali u stan Novljanina, vezali ga, tukli i tražili novac

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti identifikovali i lišili slobode D.T. (21) iz Herceg Novog zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo - saopšteno je iz Uprave policije. 
Objavljeno: 15. 12. 2017 - 11:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikaciji još dva počinioca ovog krivičnog djela.

''Naime, službenici CB Herceg Novi su, postupajući po prijavi V.T. (67) iz Herceg Novog, od 12.12.2017. godine, identifikovali i lišili slobode D.T. zbog sumnje da je sa još dva lica počinio krivično djelo razbojništvo. Oni su, kako se sumnja, oko 19 časova, došli maskirani do kuće V.T. u naselju Zelenika i nakon što je oštećeni otvorio balkonska vrata oni su nasilno ušli u kuću, zadajući mu udarce u predjelu glave i tijela, nakon čega su ga oborili i vezali mu ruke i noge na leđa, zahtjevajući od njega uz prijetnje i udarce da im kaže gdje se nalazi novac u iznosu od 3.000 eura. Nakon toga ova lica su, sumnja se, izvršila premetačinu u svim prostorijama trospratne kuće i otuđili novac u iznosu od oko 100 eura, 20 konvertibilnih maraka, više flaša alkoholnog pića, cigarete, LCD televizor, mobilni telefon i određenu količinu vodovodnog materijala. Oni su, sumnja se, oštećenog V.T. prebacili u kupatilo i zaključali, a zatim se sa lica mjesta udaljili u nepoznatom pravcu motornim vozilom marke „Opel Vektra“, hercegnovskih registarskih oznaka, vlasništvo oštećenog V.T, koje se nalazilo parkirano ispred kuće'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, nakon skoro tri sata oštećeni je uspio da se djelimično oslobodi vezova a zatim je prijavio navedeni događaj policijskim službenicima CB Herceg Novi. 

''Preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, iste večeri policijski službenici CB Herceg Novi su pronašli otuđeno vozilo u naselju Bijela. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci koji je naložio da se D.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.  Policijski službenici CB Herceg Novi preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na identifikaciji preostala dva izvršioca ovog krivičnog djela, a svi tragovi pronađeni na licu mjesta, kao i iz otuđenog vozila, će biti dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar