Darmanović sa Kapetanićem

Izgradnjom Crnogorske kuće biće učvršćeni odnosi sa iseljenicima

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović primio je danas Danijela Kapetanića, viceguvernera provincije Ćako, Republika Argentina.
Objavljeno: 15. 12. 2017 - 14:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Darmanović je istakao važnost nedavno potpisanog Okvirnog sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i provincije Ćako, koji otvara mogućnost za snaženje odnosa u nizu oblasti od obostranog značaja. Ocijenio je da će se realizacijom projekta „Crnogorska kuća“ u Roke Sans Penji, u provinciji Ćako, učvrstiti odnosi sa potomcima crnogorskih iseljenika, te pozdravio predstojeće održavanje četvrte Škole crnogorskog jezika u Argentini, u periodu februar – jul 2018.

Viceguverner Kapetanić je izrazio zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori, posebno imajući u vidu važnost koju potomci crnogorskih iseljenika u Argentini pridaju svojoj matici. Vlada provincije Ćako, kako je naglasio, ostaje otvorena za svaku vrstu saradnje sa Crnom Gorom.  

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja u vezi sa unutrašnjim i vanjskim pitanjima koja se tiču dvije države, a istaknuta je mogućnost za unapređenje ekonomske saradnje, sa fokusom na oblasti poljoprivrede i drvoprivrede.

Komentari: 2

kuco moja dome moj

15. 12. 2017 - 14:51

Kad ce u Bijograd jedan a povelika ? Veca od srpske u PG da mogu stanut svi nasi . Bogami kolko ima nasih krkota na BG Sajmiste nebi mogli stanut .
CiNick

16. 12. 2017 - 17:04

U Biograd je svečano, uz zvanice, ali bez Crnogoraca, na Dedinje otvorena Crnogorska kuća. Ali je istoga dana zamandaljena i već je zarasla u korov, jer je ključ umjesto Crnogorcima pripao Ambasadi, a s njom, dok je postojećega ambasadora i njegove klike, neće niko. Problem je što se čini da je to i bila krajnja namjera, cg kuća postoji, postoje i Crnogorci, ali se njome ovajdit neće. Ista priča kao NaciSavjet - formalno postoji, a praktično crnogorska nacionalna manjina (jedina od svijeh) ga nema!
Novi komentar