Crnogorsko-kinesko društvo

Zahvalnica predsjedniku Skupštine Glavnog grada

„Glavni grad je ima kvalitetnu saradnju sa Narodnom Republikom Kinom“, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Glavnog grada dr Đorđa Suhiha sa predstavnicima Asocijacije crnogorsko-kineskog društva prijateljstva, prilikom čega je ovo Društvo dr Suhihu uručilo i zahvalnicu.
Objavljeno: 15. 12. 2017 - 14:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je posebno bilo riječi o povezivanju Glavnog grada sa kineskim gradom Šangajem, kao privrednim centrom NR Kine i u tom cilju potpisivanju Memoranduma o bliskoj saradnji između dva grada.

Predstavnici Asocijacije prenijeli su dr Suhihu pozive vlasti gradova Šangaja i Pekinga da, sa delegacijom, uskoro posjeti ove gradove kako bi se neposredno razgovaralo o bližoj saradnji koja je već uspostavljena, naročito kroz održavanje ovogodišnjeg velikog međunarodnog skupa - Foruma gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1.

„Partnerstvo Kine i Crne Gore  razvija se i na lokalnom i na državnom nivou, o čemu svjedoči i saradnja u izgradnji našeg najvećeg infrastrukturnog projekta – autoputa, a na lokalnom nivou organizovanjem pomenutog veoma važnog Foruma, kao i izgradnjom biciklističkih staza“, ocijenjeno je na sastanku.

Sagovornici su se saglasili da postoji veoma veliki prostor za jačanje buduće saradnje, prije svega u oblastima ekologije, kulture, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i turizma. 

Komentari: 0

Novi komentar