Beogradska štampa

Nerede na derbiju naručio vođa "Škaljaraca"

Iza nereda koji su nastali na utakmici Zvezda-Partizan na stadionu JNA, stoji kriminalni "Škaljarski klan", piše beogradska štampa.
Objavljeno: 16. 12. 2017 - 10:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Večernje novosti" pišu da iza svega stoji Filip Korać, vođa klana "Škaljarci", i nasljednik Luke Bojovića.

On je, piše list, plan za izazivanje nereda skovao u jednom zagrebačkom hotelu, a prema indicijama koje su dio istrage, Korać je sa izvjesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom dogovorio sve detalje akcije koja je podrazumjevala i "premještanje nereda na ulice Beograda". 

Oni su u Srbiju ušli 12. decembra i bili su smješteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda, a cijeli njihov put, angažovanje, kao i troškove, platio je, prema operativnim podacima, Filip Korać. 

Pored njega su, kako se navodi, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine učestvovala još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača.

Predsjednik Partizana i urednik "Novosti" Milorad Vučelić je naveo da je prije mjesec dana "načuo" da bi moglo da dođe do incidenata na "vječitom" derbiju, ali da nije obraćao pažnju na novode "jednog funkcionera" misleći da je to "laprdanje neozbiljnog čovjeka". 

"Blic", s druge strane, ne imenuje glavnog krivca za organizaciju nereda, ali piše da je "žestoki momak iz beogradskog podzemlja povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom" platio Hrvate da započnu tuču na derbiju i bio na tribinama "do trenutka kada je postalo očigledno da će njegovi puleni biti linčovani". 

Kako list navodi i na naslovnoj strani, po hapšenju su Splićani imali istu priču, ponavljali iste navode i držali se poprilično rezervisano. 

"Došli su u Beograd i došli su u provod", prenosi njihove izjave izvor lista iz MUP-a. 

Svaki od šestorice uhapšenih zahtjevao je da se dovede advokat Mia Tovarić koja je supruga jednog od uhapšenih, Damira Tovarića. 

Oni su u međuvremenu, piše list, omekšali i počeli sa navodima da ne smiju da otkriju ko ih je pozvao jer se "boje za sopstveni život", ali su to na kraju ipak otkrili. 

Kako list navodi, haos na stadionu bio je pokušaj preuzimanja južne tribine, a sa tim i vraćanje i preuzimanje unosnih poslova sa drogom. 

Da podsjetimo, strani državljani uhapšeni nakon sukoba na derbiju na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu su se branili ćutanjem. Petorici je određen pritvor, potvrđeno je za B92.

 

Komentari: 11

Boban Bg

16. 12. 2017 - 11:16

U beogradskoj štampi, posebno u Blicu, kad neko zgazi babu na ulici iza toga stoji škaljarski klan!! U Srbiji ne bi bilo uopšte kriminalaca da nije crnogorskih klanova.
Boki sta radis ti tamo ?

16. 12. 2017 - 11:39

Mlogo si sumljiv bre . Spava li ta srpska bia ?
Bokome

16. 12. 2017 - 14:01

su uši u CG.
s oci gleda s usi ne veruje

16. 12. 2017 - 14:30

On je izgleda dupli agent ali ono virtuelni .
Zaštita radi CG

16. 12. 2017 - 13:15

Taj klan je pod apsolutnom zaštitom BIA. Ta klužba im obezbeđuje zaštitu, lične karte, pasoše ...... Namjera im je da imaju grupu koju kontrolišu da radi protiv CG.
misa banana

16. 12. 2017 - 14:16

Kako sad to a Skaljkari mu bjehu kod Mua i Prcanja u Srbiji ? To su sve drzavni crnogorski kriminalci u nasijama kolijevkama odnjihani , kontroverzni bizmismeni , vlasnici luka za pretovar roba .
goran

16. 12. 2017 - 15:40

Samo treba otkriti kome odgovaraju ovi manijaci i monstrumi sa tribina,je li moguće da država neće da ih eliminiše? Znaju i policija i političari da se bave kriminalom,drogom,ubijanjem,zašto ne reaguju ? Isto važi za sve manijake na svim stadionima ,sutra će masakrirati i vašu djecu !!!
Ilija

17. 12. 2017 - 08:21

Ne napisaše jesu li imali praćke.
Qui bono?

17. 12. 2017 - 09:20

Licno ne volim ni simaptisem ni Skaljarce niti bilo koju drugu kriminalnu bandu, ali svako ko ima bilo sto u glavi MORA da se upita KO to bas SADA dobija od ove afere? Sigurno ne Skaljarci koju ni jedan potez nijesu do sada napravoli ako im nije bio od velike koristi. Tacno je, jesu kriminalci, ali nijesu idioti. Ovo je jos jedno idiotsko mazanje ociju, glavu dajem da je ovo kao sto kazem!
Guest_40839

17. 12. 2017 - 09:59

SAD BI MOGAO DA SE ,, OTKRIJE " TENK U BLIZINI KUCE VUCICEVE SA KOTORSKIM TABLAMA
+

18. 12. 2017 - 07:23

Ima atomsku najmanje da otkriju a mozda i hidrogenku. Pa ovi Srbalji su stvarno specijalci kad misle da ce ova glupost da prodje VAN Srbije!
Novi komentar