Incident

Predstavnik Sindikata napao službenika Ministarstva zdravlja

Službenik Ministarstva zdravlja Ivan Martinović verbalno je napadnut, u petak, 15.12.2017.godine, ispred hotela City u Podgorici, od strane predstavnika Sidikata doktora medicine dr Milene Popović Samardžić i dr Žanke Cerović Lakićević, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.
Objavljeno: 16. 12. 2017 - 14:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dok je Martinović, na samom ulazu u hotel City, u službenom vozilu, čekao inostranu delegaciju, koja je boravila u službenoj posjeti Ministarstvu zdravlja, kako bi ih odvezao na aerodrom, dr Popović Samardžić je, bez ikakvog povoda i upita počela da  fotografiše vozilo u kojem se on nalazio. Kada je krenuo da izlazi iz vozila da vidi o čemu se radi, ona je ubrzano ušla u hotel i ponovo se  vratila sa dr Cerović Lakićević.

Uz neprijatno i neprimjereno ispitivanje od strane dr Cerović Lakićević, ko je on i šta radi tu, te da li su sa njim i  ministar i državni sekretar Ministarstva zdravlja, dr Popović Samardžić je nastavila da fotografiše, naočigled zbunjenih i neprijatno iznenađenih članova strane delegacije, koji su u međuvremenu ušli u auto. Martinović je na kraju reagovao i rekao da je on tu isključivo po službenoj dužnosti, odnosno da poveze goste na aerodrom, te da one nemaju pravo da ga ispituju niti da fotografišu.

Potom je dr Cerović Lakićević, vjerovatno uvidjevši da su osujećene u namjeri da, iz njima znanih razloga, iskonstruišu čitav događaj,  sugerisala dr Popović Samardžić da se povuku, što su i učinile.

Nakon obavljenog radnog zadatka, vrativši se s aerodroma, Martinović je odmah pretpostavljene obavijestio o incidentu.

Iako je cijela situacija bila jako neprijatna, provokativna i na ivici incidenta, zbog čega je i bezbjednost službenika Minstarstva zdravlja bila ugrožena, on je postupio savjesno, odgovorno i u skladu sa etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika.

Zbog ove situacije Ministarstvu zdravlja zvaničnim dopisom obratila se i delegacija inostranih konsultanata, na očigled kojih se sve i dogodilo. U dopisu se navodi da su prisustvovali, kako su naveli, veoma neprijatnoj sceni verbalnog napada i maltretiranja službenika Martinovića, dok je profesionalno obavljao svoju radnu obavezu. Naveli su i da očekuju da će Ministarstvo zaštititi svoje zaposlene, a od učesnika incidenta, u najmanju ruku, izvinjenje, jer su ih fotografisali bez njihovog odobrenja i uznemiravali dok su sjedjeli u službenom vozilu Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje atak na svog službenika i  razmatra da li će cijeli slučaj prijaviti nadležnim državnim organima.

 

 

 

Komentari: 10

Tomo

16. 12. 2017 - 15:01

Doktorkama ovo nije trebalo. Bez obzira na to ko je u pitanju. Ne opravdavam dešavanja u vezi Ljekarske komore, ne bih o tome, komplikovano je, ali ni ovakve poteze ove dvije ljekarke.
Matrax

16. 12. 2017 - 15:42

Koji crni službenik i koje crno ministarstvo!
Dsra

16. 12. 2017 - 15:46

Najvise probleme prave ove "postene"persone" a be mozes da dodjes do njih bez mita!!
Dr.Bibi

16. 12. 2017 - 16:41

Kakve junačice... Slikali vozilo.. Možda je samo vozilo pod stresom. Martinoviću, pod hitno operi i uglancaj prevozno sredstvo. A za konsultante upustvo;" džaba krečite"... Nema lijeka na taj način za zdravstvo.
Guest_85998

16. 12. 2017 - 16:46

DALI SU NA POSLU TAKO AGILNE , BEZ KUVERTE ? NI U JEDNOJ SFERI DRUSTVA U CG DRSKIJE KORUPCIJE NEMA KAO U ZDRAVSTVU
Brdjanin

16. 12. 2017 - 16:54

Hrapovic ne zna je li dosao ili posao. Izgubljen u prostoru i vremenu..
Guest_64264

16. 12. 2017 - 18:11

AKO PAMTIM NVO SU PRIJE UPADALE U HOTELE I ISKAKALE IZ ZBUNJA RADI FOTOGRAFISANJA
MalaPG

16. 12. 2017 - 18:40

Prije upadale NVO, sad doktori. Iz zbunova iskacu i presrijecu narod. Ide nam slika u svijet ka vazda. A doktori lijece vidi se kako.. Cerovicka ne voli pare, radi u 5 ustanova.. A mi cekamo do marta na snimanje. Nema naroda da ih pocera sve dje treba
Mikmi

17. 12. 2017 - 10:16

A sto ima sofer,ciji je jedini domet omretanje volana i zaposlhavanje oreko veze,da se raspravlja sa doktoricama?
Sramota za Crnu Goru!!!

17. 12. 2017 - 10:59

Primitivizam do kraja! A strana delegacija neće više dolaziti niti obavljati poslove sa zemljom punom agresije i policijske torture, jer oni smatraju da ih tajna policija snima i straši! Zaista sramora za državu, i gubljenje ugleda, ukidanje saradnje sa stranim partnerima!!
Novi komentar