U organizaciji Crnogorskog društva za borbu protiv raka

Besplatni časovi odvikavanja od pušenja

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) saopštilo je da organizuje besplatno savjetovalište za odvikavanje od pušenja za sve zainteresovane.
Objavljeno: 17. 12. 2017 - 11:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Vrijeme u kojem će se održavati časovi u našem savjetovalištu poklapa se sa nastupajućim blagim danima, tj. božićnim i novogodišnjim praznicima, pa je to još jedan razlog da časovi budu besplatni, a istovremeno se prijavi što više duvanskih zavisnika. Svih ovih godina želja CDPR-a je bila, a i dalje je, da što više pušača, kako u Podgorici, tako i cijeloj Crnoj Gori ostavi duvan i pušenje, a time sačuva svoje, kao i zdravlje svojih najbližih", saopštili su iz CDPR.

Oni su poželjeli da u 2018. počne da se poštuje Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda sa svojim Izmjenama i dopunama iz 2011, 2012 i 2016.

"Tretman po kojem se radi na odvikavanju od pušenja u CDPR-u, je metod profesora iz SAD-a Vejn Mek Farlanda i traje sedam dana tj. pored pripremnog časa sadrži još pet časova odvikavanja od pušenja. To je metod koji kod nas i u našem regionu, ali i u cijelom svijetu daje najbolje rezultate kod problema ostavljanja duvanskih proizvoda.

Pripremni čas će se održati po dogovoru sa polaznicima u kancelariji CDPR-a u KIC-u „Budo Tomović” u Podgorici, pa se zainteresovani za tretmane odvikavanja od pušenja mogu prijaviti u 18 sati svaki dan tokom radne nedjelje (ponedjeljak 18 do petak 22. decembar 2017.) na telefon CDPR-a: 069 530 666, saopštili su iz društva.

Komentari: 0

Novi komentar