Ulična trka

Memorijal Veliša Mugoša sjutra u Podgorici

Tradicionalna atletska ulična trka Oslobođenje Podgorice - Memorijal Veliša Mugoša biće održana sjutra, saopštili su organizatori.
Objavljeno: 17. 12. 2017 - 18:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trka će biti održana 59. put, a trčaće se ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu nezavisnosti.

U okviru manifestacije biće održane trke pionirki na 700, pionira na 800, juniorki na hiljadu, a juniora na hiljadu i po metara.

Seniorke će trčati na četiri hiljade, a seniori, u glavnoj trci, na pet hiljada metara. Predviđene su i kategorije za veterane od 40 do 50 godina, od 50 do 60 i preko 60 godina, kao i posebne trke za Vojsku i Policiju Crne Gore.

Glavna trka, nosi ime Memorijal Veliša Mugoša, u znak sjećanja na jednog od najboljih crnogorskih atletičara, vlasnika jednog evropskog i 11 jugoslovenskih rekorda.

“Upućeni su pozivi svim atletskim klubovima u Crnoj Gori, kao i osnovnim i srednjim školama sa područja teritorije Glavnog grada, koji je tradicionalni pokrovitelj manifestacije. Očekuje se masovno takmičnje i učešće oko 500 takmičra”, piše u saopštenju organizatora manifestacije.

Promoter i ovogodišnje trke je višestruka pobjednica trke Oslobođenje Podgorice, Olivera Jeftić petostruka pobjednica Podgoričkog maratona i rekorderka u maratonu i polumatonu.

“Očekuje se i nastup Slađane Perunović u trci seniorki na 4 000 meara, koja će braniti titulu kod seniorki. Kod seniora titulu brani Boris Čović, član član Jedinstva iz Bijelog Polja. Očekuje se masovan nastup najboljih crnogorskih atletičara u trčanju na srednje i duge pruge na zatvaranju atletske sezone u Crnoj Gori za ovu godinu”, piše u saopštenju.

Početak manifestacije zakazan je za 12 sati.

Komentari: 0

Novi komentar