Stav direktorice RTCG

Kadija: Propust u interpretaciji, a ne manipulacija

Prilikom saopštavanja podataka o gledanosti televizija sa nacionalnom frekvencijom, menadžment naše kuće napravio je propust u interpretaciji, te saopštio podatke koji nijesu u potpunosti tačni, navela je generalna direktorica Javnog servisa Andrijana Kadija u reagovanju koje je danas objavljeno.
Objavljeno: 17. 12. 2017 - 19:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Nemam problem da preuzmem odgovornost i javno se izvinim crnogorskoj javnosti, TV Pink, kao i ostalim medijima, ali odbijam navode da je riječ o falsifikovanju, zloupotrebi i svjesnoj manipulaciji. Da bi pokazali da nijesmo imali lošu namjeru objavićemo ispravljene podatke o gledanosti IPSOS-a i Telekoma.

Što se tiče podataka o strukturi priloga i učešću političkih aktera u Dnevnicima u 19:30 od 10. oktobra do 29. novembra, odgovorno tvrdim da ni jednom nije rečeno da su to podaci bilo koje kompanije ili agencije i nudim na uvid snimke sa sjednice Savjeta.

Podaci su naše službe koji se redovno rade i objavljuju i čiju provjeru mogu da izvrše kako predstavnici vlasti tako i opozicije. U koliko je metodologija obrade podataka sporna pozivam vas da je zajedno unaprijedimo kako ne bi bila predmet sumnje i osporavanja - navela je direktorica Radio i televizije Crne Gore.

 

Komentari: 8

CT

17. 12. 2017 - 20:09

Nije Nego !
Objektivni

17. 12. 2017 - 23:57

E sada zamislite da je ovakav " previd " napravila Rutovicka. Osvanuli bi feljtoni , u Vestima i Danu , pravile specijalne emisije , trcalo bi se u OEBS , Uljarevicka i Gorjanc- Prelevicbi podviskivale do neba . Pa Muk , Raonic, Djurovic da ne pricam . Mans bi nasao podatk da iza svega stoji Milo .... A ovako : "Izvinite , nije uspjelo . Provaljeni smo ali cemo se popraviti " . E sram vas bilo . Ne mozete se vise gledati od manipulacija koje cinite . Prevazisli ste u manipulacijama i onoga Sadikovica , koji zivot uzima ljudima dok ih ne naćera da kazu ono sto on zeli ... U Z A S !!!
Ovo nije greška

17. 12. 2017 - 20:14

Već pokusaj manipulacije, ovo je strašno sto radi TVCG, smijeniti sve odgovorne. Prije 15 dana desila se lažna vijest na CAN i odmah su smijenili glavnog urednika, a ovđe direktorska lažno objavljuje podatke a onda nehotična greška, bruka
Guest_38943

17. 12. 2017 - 21:34

ZBOG OVAKVIH STVARI TREBA UKINUTI PINK ??
Podgoričanin

17. 12. 2017 - 22:00

Mnoge ste gospođo Kadija o jadu zabavljali nekada u emisiji koju ste vodili.Nije pomagalo to što su neki gosti pokušavali da saopšte javnosti,od vaših neuvažavanja,a istovremeno ste nametali javnosti vaše stavove kao jedino ispravne.Kako se to zove,već manipilacija.Sada priznajete da ste pogriješili,a nama hoćete reći da nije manipulacija.Možda,ali znajući vas ne vjerujem više,ama baš ništa.
Uzas !

17. 12. 2017 - 22:27

Vise nego ocigledna pristrasnost vasih novinara, neprofesionalnost, amaterizam, nesposobnost prilikom vodjenja emisija, upadanja u rjec sagovornicima bez potrebe, forsiranje samo jedne strane price i dovodjenja i intervjuisanja uvjek istih predstavnuka NVO, "analiticara" koji kritikuju vlast, zovijalnih i nebitnih likova poput Milacica koji pali NATO zastave. Forsiranje protesta "majki" koje predvodi. DF-ova predstavnica koja govori stvari koje nemaju veze sa ukinutin naknadama. Kopiranje i imitacija Vijesti...
Boban Bg

18. 12. 2017 - 00:36

Ne kaže se "u koliko", već - ukoliko. Dalje komentarisanje je izlišno.
lolo

18. 12. 2017 - 02:23

Ovi su gori od najgorega vremena rata za mir. Ovo je Ranjina vizija demokratije.
Novi komentar