Marković sa Stijepovićem

Lično ću se uključiti u rješavanje važnih pitanja za Podgoricu

Rezultati postignuti za vrijeme aktuelne vlasti u Podgorici su impresivni. To je za svaku pohvalu i za takav rad imaćete podršku Vlade i u narednom periodu, istakao je predsjednik Vlade Duško Marković u razgovoru sa rukovodstvom Podgorice – gradonačelnikom Slovoljubom Stijepovićem, predsjednikom Skupštine Glavnog grada dr Đorđem Suhihom, i zamjenicima gradonačelnika Časlavom Vešovićem i Borisom Mugošom.
Objavljeno: 18. 12. 2017 - 12:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

U okviru ustanovljene prakse, razgovor je upriličen uoči sjutrašnjeg Dana Glavnog grada.

Predsjednik Marković čestitao je sjutrašnji praznik građanima Podgorice i rukovodstvu Gladnog grada.

Prema njegovim riječima, ohrabrije činjenica da je značajno poboljšana saradnja između Vlade i Glavnog grada.

- Unaprijeđene su administrativne procedure i podignut nivo efikasnosti. Intenzivno se radi na uspostavljanju funkcionalnijeg sistema. Biću spreman da se lično uključim u rješavanje važnih pitanja za Podgoricu - kazao je predsjednik Marković, ocjenivši da su dobri rezultati na nivou glavnog grada i države rezultat uspješne implementacje Vladinih politika.

Predstavnici Gladnog grada grada su ocijenili da je saradnja između Vlade Crne Gore i Glavnog grada odlična i iznad očekivanja.

- Rezultati takve saradnje su mnogi uspješno realizovani projekti u Podgorici. Efikasnom saradnjom između Vlade i Glavnog grada otklonjena su mnoga uska grla što je rezultitalo uspješno realizovanim projektima. Sigurno je da bez tako uspješne sardnje učinak administracije Glavnog grada ne bi bio na sadašnjem nivou. Realizuju se kapitalni projeti, kao i projekti komunalne, socijalne i društvene infrastrukture. Značajno je unaprijeđena kulturna ponuda. Za posljednje tri godine, na području Podgorice uloženo više od 100 miliona eura - istakao je gradonačelinik Stijepović.

U saradnji između Vlade i Glavnog grada realizije se nekoliko kapitatalno važnih projekata. Riječ je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda čija će realizacija koštati oko 50 miliona eura, Jugozapadna zaobilaznica koštaće 15 miliona eura, Donjogorči bulevar je vrijedan oko 10 miliona eura, a Dom starih je investicija vrijedna 12 milona eura. Sinergijom saradnje između Vlade i Glavnog grada značajno će se unaprijediti uslovi života u Podgorici.

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da će Podgorica vrlo brzo doživjeti neviđenu ekspanziju. Izgradnjom autoputa, i još nekih saobraćajnica u Crnoj Gori, postaće mnogo dostupnija. Stvoriće se velike prednosti za crnogorsku ekonomiju.

- U 2020. godini, Podgorica će biti grad neviđenih potencijala - ocijenio je predsjednik Marković i poručio rukovodstvu Glavnog grada da treba da se pripreme za takav status glavnog grada u bliskoj budućnosti. 

Komentari: 2

lose

18. 12. 2017 - 14:38

Dzaba jer kad god neko sa strane dodje kaze da nije u ruzniji grad boravio...
MARA

18. 12. 2017 - 15:32

SAMO POŠTUJTE ZAKONE OVE ZEMLJE,I NEMA PROBLEMA.SVE LIJEPO PIŠE,ALI NIKAKO DA SE SPROVEDE.
Novi komentar