Osumnjičen državljanin Srbije

Igor Vaclavić: Pet ubistava, 18 identiteta, osam zemalja

Igor Vaclavić, alijas Norbert Feher, poznat i kao "Igor Rus", osumnjičen za pet ubistava u Italiji i Španiji, priznao je pred sudom u Madridu da je koristio 18 identiteta.
Objavljeno: 18. 12. 2017 - 17:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako prenose španski mediji, Vaclavić je odgovarao na pitanja sudije punih pet sati i otkrio je da je različita imena koristio u osam država.

Vaclaviću je određen pritvor zbog pucnjave u Španiji u kojoj su ubijena i dvojica pripadnika Civilne garde, ali i zbog sumnje da je umiješan u oružanu pljačku u kojoj su dvije osobe ranjene.

Španska policija ga je uhvatila nakon potjere u više evropskih zemalja, u kojoj su, prema informacijama italijanskih medija, učestovali i policajci iz Srbije, a na osnovu potjernice iz Italije, gdje Vaclavića sumnjiče za dva ubistva. 

Vaclavić, državljanin Srbije, navodno rodom iz Subotice, nije se protivio zahtjevu Italije da bude izručen toj zemlji, a iza rešetaka u Španiji će ostati dok se ne završi suđenje za zločine koje je izvršio u toj zemlji. 

Nakon toga slijedi proces izručenja, a Vaclavić će svakako sve vrijeme biti iz rešeteka jer je sudija odbacio mogućnost kaucije. 

Vaclavić je dugo bio označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca u Italiji i privukao je pažnju medija i u Italiji i u Srbiji. 

Vaclavić ima 36 godina, a italijanska policija ga goni zbog ubistava barmena Davida Fabrija vatrenim oružjem u jednom italijanskom klubu i čuvara Valerija Verija. 

Slučaj je dospio u žižu javnosti kada su Fabrijevi prijatelji otvorili račun na kome su prikupljali sredstva kojima je praktično ucijenjena Vaclavićeva glava. Nuđeno je 50.000 eura za informaciju o tome gdhe se krije, uz naznaku da će suma biti dvostruko manja ukoliko se otkrije "lokacija njegovog leša". 

To je podijelilo javnost, a pravnici su sporili zakonitost takve ponude. 

Kako se navodi, Vaclavić je već bio hapšen zbog teških, nasilnih krađa u Italiji 2015. godine. 

Iako ga italijanski mediji zovu "Igor Rus", uz naznaku da je iz Srbije, domaći mediji ga nazivaju "Igor Srbin".

Komentari: 0

Novi komentar