Smanjiće uvoz, povećati izvoz

Milionska investicija kompanije "Voli" u Ulcinju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović i direktor kompanije “Voli” Dragan Bokan potpisali su danas ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na lokalitetu Šas.
Objavljeno: 18. 12. 2017 - 18:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o dugoročnom zakupu poljoprivrednog zemljišta od 69 hektara za period od 15 godina, sa mogućnošću produžavanja još 15 godina.

Kako je kazao direktor Dragan Bokan, kompanija Voli će dodatno doprinjeti da se smanji uvoz poljoprivrednih proizvoda, a u narednom periodu se očekuje da se proizvodi sa teritorije opštine Ulcinj izvoze u evropskim zemljama i zemljama regiona.

- Kompanija Voli je lider na našem tržištu i uradili smo mnogo kad je u pitanju širenje mreže i kada je u pitanju logistika i distribucija. Danas ulazimo u poljoprivrednu proizvodnju. Želim da nas dočekate ovdje u Ulcinju i Šasu kao dobronamjerne ljude, jer to jesmo. Želimo da pošaljemo poruku ostalim vlasnicima da zajedno sa Volijem što više zasade i mi ćemo otkupiti tu robu - poručio je Bokan.

U ovaj projekat Voli ulazi kako bi dokazao da može dosta da napravi kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja.

 

- Mora da smo mi najhrabriji u Crnoj Gori kada smo se uhvatili u koštac sa ovakvim projektom kao što je podizanje poljoprivrednog dobra na minimum 70 hektara. Pratićemo i ostale tendere koje bude Vlada raspisivala. Želimo da se širimo i na ostale gradove Crne Gore - najavio je Bokan.

Poziva Vladu da ubuduće rok za zakup bude duži.

- Kratak je rok od 15 godina da bi smo na pravi način funkcionisali. Trudićemo se mi iz kompanije Voli budemo ostalima primjer kako to treba uraditi. Mi ugovorom naredne tri godine treba da investiramo oko milion i po eura. Ja smatram da će to biti mnogo više - uvjeren je Bokan.

Kompanija Voli će na ovaj način dodatno doprinjeti valorizaciji poljoprivrednog zemljišta i razvoja ruralnog područja na teritoriji opštine Ulcinj.

Predsjednik opštine Ulcinja Nazif Cungu je kazao da je posebno zadovoljstvo kada se investira u ruralnom razvoju i razvoju poljoprivrede, jer se na ovaj način podstiču i građani koji žive u bliskim naseljima, ohrabreni da se bave poljoprivrednim aktivnostima.

 

Komentari: 0

Novi komentar