Brajović sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru

Tanok: Britanija želi da jača partnerstvo sa Crnom Gorom

Promocija Crne Gore kao naredne članice Evropske unije (EU) važna je i za ostale države kandidate jer pokazuje da se zalaganje za evropske vrijednosti i postignuća vrjednuju na pravi način, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom sastanka saizvjestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Čarlsom Tanokom. 
Objavljeno: 19. 12. 2017 - 13:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bez obzira na Bregzit, kojem se on kao poslanik iz UK otvoreno protivio, izvjestilac Tanok je kazao da ta država želi da bude prisutna na Zapadnom Balkanu i jača partnerstvo sa Crnom Gorom kako u okviru NATO –a, tako i na bilateralnom planu.  

tanokbrajovic2Izražavajući žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je poslanik Tanok bio izložen tokom jučerašnje sjednice POSP-a, predsjednik Brajović je naglasio da uvažava njegove dosadašnje napore da u svojim izvještajima predstavi objektivnu i uravnoteženu sliku o Crnoj Gori.

Tanok je podsjetio da Izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori ne održava ni političke ni partijske stavove, a usvaja se na plenumu EP nakonprolaska kroz strogu proceduru.

Tokom razgovora bilo je riječi o slobodi izražavanja i medija, uspjehu Crne Gore članstvom u NATO, kao i vidljivom napretku koji naša zemlja ostvaruje na svim poljima.    

 

Komentari: 1

brexit

19. 12. 2017 - 13:50

Dosao neki tamo Englez u skupstinu Srbije pa ih uvi kako da udju u Europu dok skoci vojvoda Fefelj i poklopi ga sa jednom prostom recenicom "kako to cini neko cija zemlja izlazi iz Europe " . Nije se vise javljao za repliku pjegavi lukavci Englez .
Novi komentar