Djela četiri pjesnikinje

„Personalni karusel - šizofrena zbirka“ za podgoričku publiku

Zbirka pjesama „Personalni karusel - šizofrena zbirka“ četiri pjesnikinje iz Budve, Sandre Đurbuzović, Marije Krivokapić, Katarine Sarić i Stanke Rađenović-Stanojević, biće sjutra predstavljena u holu Muzeja i galerije Podgorice od 18 časova.Objavljeno: 19. 12. 2017 - 15:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

O knjizi će govoriti književnik, pjesnik i kritičar Balša Brković i pjesnikinja i književnica Lena Ruth-Stefanović, koja će i voditi program večeri, dok će u muzičkom segmentu nastupiće gitaristkinja Jovana Ćupić.

Kako se ističe u najavi ove promocije, „zbirka će čitaoca, kao karusel, zavrtjeti komponovanjem četiri različita načina stvaranja, četiri glasa privatnosti, intime, razgovora, četiri dnevnika“.

- Zbirka se može shvatiti kao šizofrena, jer zbirke se obično štampaju kao djelo pojedinačne autorke ili autora čime se garantuje autorstvo i jedinstvo autorskog glasa, ako ne i stilsko jedinstvo - napisala je u Dubravka Đurić u predgovoru ovom izdanju.

Ona je istakla da karakteristika ove zbirke jeste to što se četiri rukopisa objavljuju zajedno, što ujedno govori kako se „crnogorska pjesnička kultura pokazuje u savremenom licu transnacionalnog pjesničkog diskursa“.

Ilustracije i dizajn knjige uradila je Sandra Đurbuzović, lekturu Milica Vuković, autorke predgovora su Dubravka Đurić, teoretičarka književnosti i profesorica književnosti dr Milena Radović-Savić, a glavna i odgovorna urednica je Mila Baljević. Izdavač je Narodna biblioteka Budva.

Suorganizator promocije je Muzeji i galerije Podgorice.

Komentari: 0

Novi komentar