Program NLO

Postoje dokazi, nismo sami

Bivši zvaničnik Pentagona, koji je vodio nedavno otkriveni vladin program istraživanja potencijalnih neidentifikovanih letećih objekata (NLO) izjavio je juče da vjeruje da postoje dokazi vanzemaljskog života koji poseže ka Zemlji, javlja CNN.
Objavljeno: 19. 12. 2017 - 20:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Moje lično uvjerenje je da postoje veoma snažni dokazi da možda nismo sami – rekao je Luis Elizondo.

Američki mediji su tokom vikenda izvjestili da je rad na Naprednom programu identifikacije prijetnji iz svemira počeo uveliko po nalogu tadašnjeg vođe većine u Senatu Harija Rejda, demokrate iz Nevade, koji je pomogao u prikupljanju sredstava nakon razgovora sa prijateljem i političkim donatorom koji posjeduje vazduhoplovnu kompaniju i koji je rekao da vjeruje u postojanje vanzemaljaca.

Elizondo je rekao da je dao otkaz u Ministarstvu odbrane u oktobru, u znak protesta zbog „pretjerane tajnosti“ oko Programa i unutrašnje opozicije, nakon što se okončalo finansiranje projekta 2012.

Bivši zvaničnik Pentagona je ukazao da ne može govoriti u ime vlade, ali je istakao da postoji dokaz koji ga je spriječio da isključi mogućnost da je vanzemaljska letilica posjetila Zemlju.

- Ova letilica – mi ih zovemo letilice – pokazuje osobine koje trenutno ne postoje u američkom inventaru, niti bilo kojem drugom, stranom inventaru, po našem saznanju – rekao je Elizondo odnoseći se na objekte koje je istraživao.

On je rekao da je cilj Programa bila identifikacija viđenog, bilo putem nekih metoda ili izvještaja svjedoka, a potom utvrđivanje i određivanje da li je ta informacija potencijalna prijetnja nacionalnoj bezbjednosti.

- Otkrili smo mnogo toga –kaže Elizondo.

Identifikovana je „anomalna“ letilica koja je „naizgled prkosila zakonima aerodinamike“.

- Stvari koje nemaju očigledne leteće usluge, očigledan oblik pogona i manevrišu na načine koji uključuju ekstremnu manevarsku nadmoć – ja bih pretpostavio zdravu silu gravitacije čovjeka ili bilo šta biološko – naveo je Elizondo.

Izvještaj o vladinom NLO u medijima uključio je par snimaka pilota koji su naletjeli na nešto misteriozno. Jedan od pilota, Dejvid Frejvor, rekao je za CNN da je vidio objekat koji je izgledao kao 12 metara dug „tik-tak“. Objekat je manevrisao brzo i mijenjao je pravac tokom leta 2004.

Rajan Aleksander iz nevladine organizacije Poreski obveznici za zdrav razum izrazio je nevjericu u vezi Programa.

- Suludo je potrošiti 22 miliona dolara da bi istraživali NLO. Piloti uvijek vide stvari koje ne mogu identifikovati, trebali bi njih da pregledamo. Ali da ih identifikujemo kao NLO, da ciljano istražujemo NLO – to trenutno nije prioritet nacionalne bezbjednosti – rekao je on.

Frejvor međutim ukazuje da je novac potrošen na Program samo kap u moru u odnosu na godišnji vojni budžet koji premašuje pola triliona dolara.

Nakon što je Elizondo napustio funkciju u Ministarstvu odbrane, prešao je da radi u kompaniju Starz akademiju nauke i umjetnosti, čiji je kofinansijer bivši muzičar grupe Blink-182 Tom DeLondž, koja se bavi pitanjima vladinih tajni i neidentifikovanih objekata.

 

Komentari: 1

Dante

19. 12. 2017 - 22:48

Tito jenkomunicirao sa vanzemaljcina.Mislim da su tu u nasoj blizini.
Novi komentar